"Innovatie is alleen succesvol als het de consumenten raakt"

Behr AG introduceert vollegrondsgroenten in stoomfolie

"Het moet snel gaan, maar moet ook gezond en licht zijn. Daarnaast moet het vooral goed smaken, ook al ben ik geen topkok!" Zo ongeveer klinken de antwoorden op de vraag: "Wat kenmerkt voor u de perfecte maaltijd voor thuis en op het werk?"

BEHR AG uit Seevetal biedt hier een geheel nieuw, smakelijk antwoord op: BEHR´S Dampfgenuss. Dat zijn groenten vers van het veld, die als hele kroppen afzonderlijk verpakt worden in stoomfolie. Momenteel worden er drie combinaties aangeboden: bloemkool + broccoli, bloemkool + romanesco en 2 x spitskool. Het bereiden gaat snel en eenvoudig en het wordt verrassend smaakvol – ook zonder stoomoven en zonder Michelinster. De klant hoeft het product inclusief de folie slechts in de magnetron te leggen en enkele minuten, volgens de richtlijnen op de verpakking, te garen. Voor het kruiden wordt een beetje boter, zout en peper of een lekkere saus naar keuze aanbevolen.

Eenvoudig te bereiden, maar smaakvol
Het bijzondere aan de bereiding is dat er voor het pure, onvervalste garen van de producten geen water toegevoegd hoeft te worden. Dat zorgt voor het behoud van vitamines en ook de smaak en optiek van de groenten doen zelfs koks versteld staan: "Het is indrukwekkend hoe intensief de smaak is. Maar ik ben ook onder de indruk van de optiek. Vooral het garen als hele krop krijgt men normaal gesproken in een 'normale' keuken en zonder hightech stoomoven niet voor elkaar“, aldus Jan Aigner, winnaar van 'The Taste“ in 2014. Hij heeft overigens direct drie lekkere sausrecepten ontwikkeld, passend bij de nieuwe BEHR-producten. "Voor als het een keer iets anders mag zijn dan alleen boter, zout en peper“, vult Jan Aigner lachend aan.

Het garen in de magnetron met behulp van de stoomfolie vereist geen water en de gaartijd is met 4-7 minuten, afhankelijk van het product en de gewenste stevigheid, zeer kort. Hierdoor blijven er bij deze bereidingswijze veel vitamines bewaard. Volgens wetenschappelijke onderzoeken kunnen koolgroenten, zoals bijvoorbeeld broccoli, na het stomen in de magnetron zelfs meer vitamine C bevatten dan in rauwe toestand.  

"Groenten zijn een schot in de roos"
BEHR´S Dampfgenuss is een nieuwe innovatie van BEHR. "Iedereen wil gezond leven en dingen eten die goed zijn voor de gezondheid. Groenten zijn dan een schot in de roos. Maar niemand heeft tijd en geduld om te koken. Daarbij kunnen wij met onze 'Dampfgenuss' helpen“, zegt Rudolf Behr, bestuursvoorzitter van BEHR AG, over de motivatie achter de ontwikkeling van BEHR´S Dampfgenuss.

BEHR AG is in heel Europa actief binnen de groententeelt en teelt op circa 4.000 hectare groenten in de vollegrond. Op bijna 300 hectare hiervan wordt biologisch geteeld. Innovaties zijn daarbij van oudsher een succesrecept van het familiebedrijf. "Innovatie is alleen succesvol als het de consumenten raakt. Daar zit het probleem, want vaak zit men ernaast. Maar wie niks nieuws waagt, is "supersaai", aldus Rudolf Behr.

Meer informatie is te vinden op: www.behr-ag.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven