Hong Kong: Maden in Amerikaanse kersen benadelen fruitexport

Het is weer zomerfruitseizoen in Hong Kong met goedkopere, maar minder kersen uit de VS vanwege een verontrustende reden. In de VS klagen telers over een gedaald consumentenvertrouwen in het sappige product nadat een video op social media maden in het fruit liet zien. 

Leo Lai, erfgenaam van een importbedrijf in Hong Kong: "Het is jammer dat de video onze klanten heeft afgeschrikt. Retailers zoals supermarkten en enkele groothandels waren terughoudend om meer kersen dit jaar te importeren omdat ze bang zijn dat hun voorraad slecht afgezet wordt."

Lai kwam erachter dat in China de vraag naar kersen groter is dan in Hong Kong ondanks de handelsoorlog. "Ik heb meer kersen afgezet in Shanghai en Guangzhou, zelfs met importheffingen van 63,5%." De kersen, die hij voor Hong Kong inkocht, waren tot nu toe minder dan een halve container per dag, terwijl de hoeveelheid kersen voor China meer dan twee containers per dag waren.

De video liet maden zien die in kersen bewogen. De clip kwam op Facebook en werd meer 41 mln keer bekeken. Er werd niet gezegd waar de kersen vandaan kwamen en wanneer het filmpje opgenomen werd. 

Bron: thestar.com.my

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven