Samskip stelt Kari-Pekka Laaksonen aan als algemeen directeur

De pan-Europese logistieke dienstverlener Samskip heeft Kari-Pekka Laaksonen aangesteld als algemeen directeur van het bedrijf om groeiplannen die zijn gebaseerd op een klantgerichte aanpak uit te voeren.

De multimodale dienstverlener Samskip heeft de diensten van Kari-Pekka Laaksonen als algemeen directeur vastgelegd in een overeenkomst. Hierin staat de strategie om de logistieke diensten van het bedrijf beter af te stemmen op de zakelijke doelstellingen van haar klantenbestand centraal.

Laaksonen, die vanaf 1 augustus met zijn nieuwe functie op het hoofdkantoor van Samskip in Rotterdam begint, was eerder de algemeen directeur van de concurrent, Containerships, waar hij vanaf 2012 het voortouw nam in de groei van de Finse bedrijfsgroep. Hij neemt ook relevante informatie mee vanuit het verladersperspectief, aangezien hij meerdere leidinggevende functies in de logistieke chemie-, bosbouw- en auto-industrie heeft vervuld. 

“Dat ik me bij Samskip aan mag sluiten, met zijn uitgebreide transportnetwerk door heel Europa, is voor mij persoonlijk een prachtige kans," zegt Laaksonen. “De concurrentie is zwaar, maar Samskip bereikt een unieke balans door het leveren van schaalvoordelen via zijn zee-, spoor-, binnenvaartschepen- en vrachtvervoersnetwerk, terwijl de private cultuur die snel en resoluut op kansen inspeelt behouden blijft."

Hij zegt dat zijn aanpak van Samskips logistieke diensten gericht zal zijn op de klant. "Mijn cv bevat 20 jaar aan ervaring als logistiek professional bij verschillende verladers, wat betekent dat ik specifieke interesse heb in het begrijpen van de behoeften van de klant. Ik kijk ernaar uit om deze aanpak verder te ontwikkelen, samen met het klantenbestand van Samskip." 

“Ik ken Kari-Pekka al vele jaren, zowel persoonlijk als professioneel, en ik heb zijn successen gevolgd. Ik ben enorm blij dat Kari-Pekka zich bij ons gevoegd heeft," zegt Ólafur Ólafsson, één van de aandeelhouders van Samskip.

Samskip en aandeelhouders van Samskip hebben de laatste jaren meerdere strategische overnames gerealiseerd. Met de aanstelling van Kari-Pekka zullen alle bedrijven, inclusief Norlines en Samskip Logistics, gefuseerd worden tot één groep. Laaksonen zal het bestuur, bestaande uit zes leidinggevenden gaan leiden, samen met Ásbjörn Gislason, die de functie van adjunct-directeur zal gaan vervullen.

Kari-Pekka Laaksonen voegt toe dat hij trots is dat hij deel uit mag maken van Samskip aangezien de organisatie streeft naar het creëren van een duurzaam transportnetwerk dat het aantal verstopte wegen in Europa moet verminderen. "Als ik met wereldwijd opererende bedrijven praat, ben ik ervan overtuigd dat Samskip de voorloper is in het vinden van duurzame oplossingen die hun koolstofvoetafdruk verminderen. Multimodale diensten bieden het echte en praktische antwoord. De digitale transformatie van Samskip is ook indrukwekkend en plaatst het bedrijf in een zeer competitieve en geavanceerde positie in onze sector," zegt hij. 

Voor meer informatie:
Corina State
Samskip
E-mail: Corina.State@samskip.com 
Tel: +31 88 400 1174


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven