Princes International food and drink group

Nieuwe bewerkingsfaciliteit voor conserven kost 89 mln euro

Erwtenverwerker Princes heeft de eerste fase van een investering van € 89 mln voor z'n locatie Long Sutton in Lincolnshire afgerond met de opening van z'n nieuwste faciliteit.  Het gebouw werd officieel geopend door Rob James van Princes en Marc Heading van Gerald Heading & Sons, leverancier van peulen.  De investering is de grootste die Princes ooit maakte. Long Sutton is het grootste bewerkingsstation van het bedrijf in het VK. Er worden producten als peulen, bonen, bonenmaaltijden en fruit geconserveerd. 

De fabriek is een van de grootste werkgevers in de streek en er werken ook nog eens honderden mensen in sectoren die ruw materiaal en diensten aan het bedrijf leveren.

De kerninvestering in Long Sutton heeft een waarde van € 70 mln en wordt opgebouwd in de loop van twee jaar. De fabriek blijft in die tijd volledig operationeel. Het project omvat een nieuwe inrichting en de ontwikkeling van belangrijke aspecten waaronder een nieuwe opslag voor ruw materiaal, een bewerkingsstation, een keuken voor het bewerken van nieuwe ingrediënten en een flexibele productielijn voor het conserveren van kant-en-klaar maaltijden. 

Nog eens € 18 mln wordt geïnvesteerd in o.a. het vervangen van een hydro kookinstallatie, een waterinstallatie en een nieuwe anaerobe vergister, die van afval bio-afbreekbaar materiaal maakt. Ook komt er een nieuw IT systeem. 

Volgens fdiforum.net stopte Princes onlangs ook € 4,5 mln in personeelsfaciliteiten zoals een kantine en kantoorruimten. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven