Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koningsaardappel Bonnata uit Noordoostpolder naar Koninklijk Paleis

Op het demoveld van handelshuis STET Holland aan de Hannie Schaftweg in Emmeloord was vanochtend een gevarieerde groep mensen aanwezig: AZC-bewoners uit Somalië, Kameroen, Libanon, Turkije, Pakistan, Syrië en Mexico stonden eensgezind naast burgemeester Harald Bouman van Noordoostpolder, vertegenwoordigers van het Agrofoodcluster en naast de directeur en werknemers van STET. De aanleiding was de jaarlijkse traditie van de gemeente Noordoostpolder en het Agrofoodcluster, namelijk het rooien van de zogenoemde Koningsaardappel. Dit jaar gaat de Bonnata naar het Koninklijk paleis in Den Haag.

Deze Bonnata is een multifunctionele aardappel, zeer geschikt als tafel-, bak-, en fritesaardappel. Om de veelzijdigheid van deze aardappel te laten zien, serveerden bewoners van het AZC in Luttelgeest direct na het oogstmoment een aantal internationale gerechten met de koningsaardappel als basis. Het motto “Multipurpose potato for multi culti people” is op deze manier direct in het veld tot uitdrukking gebracht. Naast de aardappelen gaat er ook een receptenboekje mee in het mandje voor de Koning. Het rooien gebeurde door enkele van de bewoners van het AZC, directeur van STET Peter Ton en natuurlijk de burgemeester van Noordoostpolder, Harald Bouman.

Traditie
De traditie van de Koninklijke aardappel startte in 2013 bij het bezoek van de Koning en Koningin aan Noordoostpolder. Onder auspiciën van het Agrofoodcluster organiseert ieder jaar een ander aardappelhuis in de Noordoostpolder het aanbieden van de Koningsaardappel.

Voor meer informatie:
Rinkje Kuiper
STET
0527 – 63 00 85

Erika Slikker
Agrofoodcluster
06 - 51 99 66 77).

Publicatiedatum: