Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Franje, Franje Onions:

"Prijzen Hollandse plantuien gezakt als een baksteen"

Tholen - Op de uienmarkt is het momenteel erg rustig. "Wij verwerken deze en volgende week de laatste Egyptische uien. Maar er zijn al volop Hollandse plantuien, dus dat zit elkaar wat in de weg en daardoor staan de prijzen onder druk", vertelt Jan Franje van het gelijknamige sorteer- en pakstation.

"We zijn natuurlijk op een erg hoog niveau gestart omdat de oude uien zo duur waren, maar nu zakt de prijs ook wel als een baksteen, die is ruim gehalveerd", constateert Jan. "Prijzen liggen rond de 30 cent met uitschieters naar boven en beneden. Nu is het aan het begin van de vakantie altijd wel een rustige periode. Heel Europa biedt uien aan en met name Spanje is momenteel erg actief."

"Alles staat er wel weer goed op", blikt de verpakker voor op het nieuwe seizoen. "Helaas lijkt de regen ook nu weer vooral in het noorden van het land te vallen, ook al zijn daar de buien erg plaatselijk. Hier viel vanmorgen een klein buitje, maar daar werd de stoep amper nat van."

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions
Gawege 10
4414 NB Waarde
0113 501658
info@franjeonions.nl 
www.franjeonions.nl