Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Investeringen in hagelnetten zijn de enige oplossing"

Aanzienlijke hagelschade in Bodensee

In Salem (regio Bodensee) heeft een korte maar heftige hagelbui afgelopen zondagmiddag ettelijke fruitboomgaarden verwoest. In een gebied van enkele kilometers werden grote delen van de fruitoogst door de 1,5 centimeter grote hagelstenen beschadigd, melden lokale media.

"We hebben momenteel nog de hoop dat een deel van de verwoeste oogst als mostfruit gebruikt kan worden", zegt een getroffen teler uit Salem-Beuren, die een aanzienlijk deel van zijn boomgaard (26 hectare appelen) reeds met hagelnetten beschermd heeft. Tot wel 80 procent van zijn totale areaal werd getroffen door hagel. Hoewel het noodweer ook de robuuste netten deels heeft weggetrokken, gelooft de teler in de werking van de beschermende maatregel. "Zonder hagelnetten geen toekomst. Er zijn hier in de regio ook hagelkanonnen: naar mijn mening zijn investeringen in hagelnetten echter de enige goede oplossing die momenteel voorhanden is“, verklaart hij tegenover FreshPlaza.

Invloed op de moderne fruitteelt
Met argusogen kijkt de teler toe hoe de klimaatverandering de moderne fruitteelt in Europa beïnvloedt. "Het wordt jaarlijks heftiger. Het gaat daarbij niet alleen om buien en onweer, maar ook om de aanzienlijke invloed van temperatuurschommelingen en nachtvorst. Dit maakt het ons in alle belangrijke Duitse teeltgebieden, maar ook in het buitenland, moeilijk.“

Publicatiedatum: