Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Knox houdt verse sla langer vers

Tegenwoordig heeft elke fastfoodketen en bedrijfskantine verschillende soorten salades op het menu staan, vaak met verleidelijke namen als Veggie Delight, Thai Chicken Salad of Crunchy Caesar Salad. Een onmisbaar ingrediënt voor deze salades is Romaine of ijsbergsla. Een unieke innovatie die ervoor zorgt dat vers gesneden sla langer vers blijft,heeft onlangs nieuwe mogelijkheden voor de foodservicemarkt gecreëerd.

Hoewel er duidelijke verschillen zijn per land, groeit de foodservicemarkt wereldwijd, volgens het ‘Global Outlook - Foodservice 2019'-rapport van de Rabobank. In de VS wordt het concept van 'casual dining', een kruising tussen een restaurant en een fastfoodketen, steeds populairder. Ondertussen is er rond de hele wereld een groeiende focus op 'gezond' en 'vers'. Bauke van Lenteren, Manager Convenience bij groentenveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, bevestigt deze trend: “We zien dat gezonde voeding, verse ingrediënten en zo min mogelijk afval steeds belangrijker worden bij  buitenshuis eten."

Minder afval
Salades passen goed bij deze trend en worden dan ook steeds populairder, of het nu op het bord is of voor onderweg. Maar hoe kan een keten die deze voeding maakt ervoor zorgen dat hun Crunchy Caesar Salads vers blijven en er goed uit blijven zien? Rijk Zwaan, marktleider op het gebied van sla, heeft het antwoord op deze vraag gevonden met zijn prijswinnende innovatie Knox. Van Lenteren: "Knox is een natuurlijke eigenschap die de rode verkleuring bij sla vertraagt, zodat het ten minste twee dagen langer houdbaar is en er minder sla weggegooid hoeft te worden. Knox is in 2015 gelanceerd en nu bieden we een compleet assortiment van Knox-sla aan, waardoor een jaarronde productie mogelijk is. Het assortiment bestaat onder andere uit Romaine sla en ijsbergsla, die beiden veel gebruikt worden op de markt voor voeding die buitenshuis gegeten wordt. We hebben een geschikt ras voor elke toepassing." 

Zien en proeven
Ze heeft gemerkt dat de interesse in Knox-rassen is gegroeid: "Ik heb verschillende foodservicebedrijven rondgeleid bij ons demonstratieveld in Fijnaart tijdens de demonstratiedagen begin juni. Ook zullen we eind juli onze Knox-sla gaan promoten bij de PMA in Monterey, Californië, bij Hort Connections in Melbourne, en opnieuw op het demonstratieveld in Nederland in september. Iedereen die interesse heeft, is welkom om onze slasoorten zelf te zien, proeven en te vergelijken.”

Rijk Zwaan is op 26 en 27 juli aanwezig bij de PMA Food Service in Monterey, Californië. Voor meer informatie over Knox, ga naar www.rijkzwaan.com/solutions/knox

Publicatiedatum: