Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Azerbeidzjan: Zoete kersen geëxporteerd naar Nigeria

Azerbeidzjan streeft ernaar om de agrarische productie te verhogen, niet alleen om aan de lokale vraag te kunnen voldoen, maar ook om een bredere toegang tot buitenlandse markten te krijgen. Daarom biedt het land meer steun aan mensen die betrokken zijn bij de agrarische productie. Zo heeft ministerie van Landbouw bijvoorbeeld vorig jaar de State Agro Trade Company opgericht.

Dit bedrijf ondersteunt kleine en medium telers in Azerbeidzjan door "groene markten" op te zetten, waar evenementen, trainingen en andere initiatieven worden georganiseerd. Dankzij de groene markten krijgen consumenten toegang tot biologische, gezonde producten tegen een voordelige prijs. Het voornaamste doel is om consumenten aan te moedigen om producten van binnenlandse telers te kopen en hun ondernemingen te steunen door middel van de groene markten.

Volgens het ministerie van Landbouw is een partij zoete Napoleon kersen uit Khachmaz als resultaat hiervan al naar Nigeria geëxporteerd. De kersen zijn inmiddels al verkocht op de markten van de hoofdstad Abuja.

De State Agro Trade Company breidt zijn activiteiten voornamelijk uit om de export van lokale agrarische producten naar buitenlandse markten te vergroten. Hierbij ligt de focus voornamelijk op de export van agrarische producten naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Nigeria.

Bron: naija247news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven