Aardappelverwerkingslijn volledig geautomatiseerd Deprez Handling Solutions dankzij plastic palletbox

Goplasticpallets.com ervaart een toegenomen acceptatie van automatisering in de Britse aardappelsector. Dit is vooral gebaseerd op systemen die zijn ontwikkeld en geïmplementeerd door Deprez Handling Solutions en gebruik maken van de GoPalletBox 1311S 3R gebruiken - Europa's grootste plastic palletbox.

Deprez heeft meer dan 35 jaar ervaring met de ontwikkeling van geïntegreerde handlingoplossingen en introduceerde in 2008 zijn eerste geautomatiseerde handlingsysteem waarmee het bedrijf zijn capaciteit heeft verdubbeld. De foodsector is een van de belangrijkste aandachtsgebieden van Deprez, dat in de loop van de jaren waarnam dat er met name onder aardappelverpakkers een toenemende vraag was naar onmiddellijke opslag van hun producten voorafgaand aan het verpakken.

Tegenwoordig wordt de aardappeloogst gesorteerd en opgeslagen op basis van kwaliteit of grootte, wat betekent dat sommige producten tijdelijk worden bewaard tijdens het verpakkingsproces. Deze opslag moet hygiënisch en robuust zijn en maximale vulcapaciteit bieden om de beschikbare magazijnruimte optimaal te benutten.

Dankzij de antislip rubber profielen aan de bovenste randen van de palletbox kunnen maximaal zeven dozen veilig op elkaar worden gestapeld, een functie die helpt bij het optimaliseren van de magazijnopslagruimte. Wat betreft toepassingen op het gebied van de voedingsdetailhandel zijn de palletboxen buitengewoon veelzijdig en kunnen ze worden gebruikt voor koude opslag met temperaturen van min 30 tot plus 50 graden Celsius.

Na het oogsten en wassen worden de aardappelen op grootte gesorteerd door een optisch sorteersysteem en in de plastic palletboxen geplaatst. De volle dozen worden vervolgens automatisch in hoge stellingen geplaatst of gaan direct naar de verpakkingslijn, afhankelijk waar ze voor bestemd zijn. Bij een volgend gebruik leegt een systeemgeïntegreerde orbiter kipper de dozen automatisch in de bijbehorende verpakkingslijnen.

Bron: shdlogistics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven