Chronische congestie in Durban - vervoerders moeten extra laders inzetten

In een recent klantadvies heeft MSC laten weten dat cargo van Durban en van Ngqura naar Europa zoals gewoonlijk zal worden geladen op schepen van zijn Zuid-Afrika - Europa lijn, maar dat de schepen niet, zoals gebruikelijk, in Kaapstad zullen stoppen om verloren tijd in te halen. Verbindingen van Kaapstad naar Europa worden onderhouden door de extra inzet van boten op de route, die onmiddellijk van start gaat met een vertrek in noordelijke richting van de 5.992 TEU ER Los Angeles, die naar Rotterdam, London Gateway, Antwerpen en Le Havre vaart.

"Eerder dit jaar, bij de start van het Zuid-Afrikaanse fruitexportseizoen (februari - augustus), meldden verladers, logistieke bedrijven en expediteurs dat de haven met een veelheid aan uitdagingen gepaard  gaat die mogelijk tot een vrachtverkeersopstopping konden leiden", merkte Alphaliner op in zijn meest recente weekrapport.

De uitdagingen bestaan onder meer uit grootschalige wegwerkzaamheden, een tekort aan koude opslagruimte, congestie van opslagruimten, dreigende arbeidersstakingen, lage productiviteit van de ligplaatsen en ongebruikelijk sterke winden die activiteiten belemmerden. Andere vervoerders, waaronder Maersk en ONE, hebben tevens extra laders ingezet van en naar Zuid-Afrika om de afgelopen weken een betrouwbare service te verzekeren.

Bron: splash247.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven