Geweldige Britse appeloogst geraamd

Dankzij grote investeringen in boomgaarden die de mogelijkheid naar jaarrond Britse appelen openden, raamt English Apples & Pears (EAP) een geweldige oogst voor Britse appelen dit jaar. 

Ali Capper van EAP: "Tijdens de afgelopen 10 jaar heeft de Britse appelsector z'n marktaandeel verhoogd met 50% door een investering van       € 133 mln in technologie, onderzoek en ontwikkeling. Tegelijkertijd hebben we meer dan 8 mln nieuwe bomen geplant om er zeker van te zijn dat we goede appelen blijven telen die klanten graag kopen."

"We hebben geïnvesteerd in Gala, Braeburn en Bramley appelboomgaarden en ook in nieuwe rassen als Red Windsor, Red Prince, Junami, Jazz, Smitten, Kanzi, Rubens, Opal, Cameo, Kentish Kiss, Magic Star en Flanders Pink. Dit geeft ons de mogelijkheid om het hele jaar door nog meer Britse appelen aan te bieden."

"Britten willen Britse producten. Nu worden 2 van elke 5 appelen die geconsumeerd worden in het VK geteeld. Maar we hebben er vertrouwen in dat dit in 2030 3 uit 5 is. Om de beste Britse appelen en peren aan te bieden, zouden we moeten kunnen rekenen op de steun van onze retail en groothandelsmarkten." 

En daar stopt de positieve impact van de Britse appel- en perentelers niet bij. De telers schenken aandacht aan het lokale ecosysteem in en rond hun boomgaarden. Dit betreft zowel het aantrekken van bijen en andere insecten die bestuiven als de irrigatie met gerecycled water dat helpt tegen verspilling. 

Bron: hortnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven