Syvia Gelauff, R. Gelauff groente en fruit:

“Wie het vroegst is heeft de mooiste spullen”

Tholen – Ze hebben geen website, nog Facebook maar de AGF-speciaalzaak heeft wel de meeste fans in Den Haag én Zuid-Holland. In de categorie Groentewinkels bij de jaarlijkse publieksverkiezing Winkelier van het jaar behaalde R. Gelauff groente en fruit de eerste plaats. Morgen wordt bekend of ze ook de beste groentewinkel van Nederland zijn.

Volgens Sylvie Gelauff is het een bevestiging van 50 jaar keihard werken. R. Gelauff is al die jaren al gevestigd aan de Stevinstraat in Den Haag. Naamgever van de winkel Richard Gelauff nam de zaak van zijn ouders over, Silvia kwam 25 jaar geleden in de familie en werkt sindsdien enthousiast mee. “Natuurlijk weet je wel dat je gewaardeerd wordt door de klanten”, zegt Sylvia op Den Haag FM. “Maar als er dan zoveel mensen op je stemmen is dat een extra bevestiging. Ik denk dat we het te danken hebben aan de kwaliteit en service, maar ook aan de gezelligheid in de zaak. Klanten komen ook voor een gezellig praatje.”

De uitverkiezing is ook waardering voor de inzet van haar man Richard die een aantal keer per week om 3 uur uit bed stapt om inkopen te doen. “Er staan honderden soorten aardbeien op de groothandelsmarkt maar wie het vroegst is heeft de mooiste spullen”, benadrukt Sylvia.

Komende vrijdag 12 juli wordt bekend of R. Gelauff de andere provinciewinnaars kan verslaan. Hiervoor moesten een aantal vragen en motivatiebrief geschreven worden aan de vakjury. De landelijke winnaar wordt door het AD bezocht:

Provinciewinnaars verkiezing Winkelier van het jaar:
Zuid-Holland: R. Gelauff groente en fruit (Den Haag)
Noord-Holland: De Groenhoek groente- en fruitspecialist (IJmuiden)
Flevoland:Firma Huver (Emmeloord)
Friesland: Het Groene Appeltje (Kollum)
Gelderland: Streekwinkel de Lingegaerdt (Elst)
Limburg: Vers- en Vleesboerderij Schreurs (Roermond)
Noord Brabant: De Blauwe Bes (Oosterhout)
Overijssel: Kooijmans Groente & Fruit Dedemsvaart

In de provincies Groningen, Drenthe, Utrecht en Zeeland nemen geen groentewinkels deel aan de Winkelier van het jaar verkiezing


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven