Er rijdt een AGF Tour de France camper door Frankrijk

Terwijl de eerste kilometers op de pedalen werden weggetrapt in Brussel op 6 juli tijdens de 106e editie van de Tour de France begon de eerste editie van de AGF Tour de France in een camper op 2 juli in Rungis. Aan boord van het voertuig bevindt zich een team van 8 groentespecialisten dat in 16 etappes door Frankrijk zal toeren om grossiers op de groothandelsmarkten te ontmoeten. 

Doel: "Jou bekend maken met ons beroep"
Het begon allemaal met een weddenschap tussen vrienden op een zondag in juni. David Dohin van Metro Cash and Cary: "Het idee van een Tour de France voor AGF met een camper kwam van mijn vriend Atef Barbouche." Drie weken later zijn zij en hun team op pad. "Alles ging heel snel. Het idee kwam op en we namen contact op met Rungis MIN, die ons meteen hielp en daarna lanceerden we het project met de hulp van onze partner Blampin, de federatie van groothandelsmarkten en Saveurs, de nationale federatie van lokaal fruit en gespecialiseerde winkels."

"Het doel van het evenement is om mensen met ons beroep kennis te laten maken, wat toch relatief onbekend is, ons dagelijks werk als groenteboer en alle facetten die daarmee samenhangen. We willen mensen laten zien dat het niet meer alleen maar gaat om het afzetten van aardappelen en wortelen. Het ligt complexer dan dat. Daarnaast focussen we ons op de Franse teelt en dat is een geweldige manier om deze producten te laten zien, samen met het werk van telers. 

Het evenement heeft ook ten doel nieuwe mensen aan te trekken. "We maken van de gelegenheid gebruik om voor de toekomst een poel van jonge professionals samen te stellen door jonge mensen onze benadering uit te leggen terwijl we hun mogelijke toekomstige beroep introduceren."

"

Het is street school op de MIN"
Gedurende 24 dagen zal de camper door heel Frankrijk reizen om groothandelaren die actief zijn op de MIN en telers te ontmoeten. "We werden op 2 juli verwelkomd door Stéphane Layani in Rungis voor de overhandiging van de sleutels. Het officiële vertrek was vanaf de Senaat waar we senator Gérard Larcher ontmoetten. Onderweg stopten we op 3 juli in Rouen, op 4 juli in Caen, op 5 juli in Tours en op 8 juli in de MIN van Nantes. Nu zijn we in Bordeaux. Daarna gaan we naar Toulouse. Op de 15e zijn we in Montpellier, op de 16e in Chateaurenard en op de 17e in Marseille. Op de 22e in Grenoble  en de 23e in Lyon, op de 24e in Orléans, de 25e in Lille en we eindigen op de 26e in Parijs."

"Een maand lang organiseren we evenementen om nieuwe producten en rassen aan grossiers te introduceren. We stellen fruitmanden samen die opgeleukt worden door onze fruitsnijder, organiseren proeverijen en laten professionals zien hoe ze de waarde van de producten in hun winkel kunnen verhogen. Om dit te doen, geven we klanten zelfs les in het maken van sculpturen."

"Het zomerevenement"
Vanaf het begin merkt David dat de camper veel bekijks trekt. "We werden meteen goed ontvangen. Het is hét zomerevenement, net als de fietsers van de Tour de France waar bermen vol staan als er een stop gemaakt wordt. Mensen staan aan de kant om ons toe te juichen, het is geweldig. Ik ben echt aangenaam verrast. Deze eerste dagen zijn al fantastisch en ik kan niet wachten op onze aankomst op 26 juli."

Voor meer informatie:

David Dohin
Phone: 06 42 38 38 20 52
dohin.david@orange.fr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven