Groothandelaar uit Keulen

"Goed aanpassen aan nieuwe generatie binnen klantenkring"

Het familiebedrijf Uralkaya levert tegenwoordig aan een brede klantenkring, bestaande uit gastronomen in de ruime regio rondom Keulen. Senior directeur Nayif Uralkaya is reeds sinds 1998 op de groothandelsmarkt in Keulen vertegenwoordigd, maar ook voor hij met zijn groothandel startte was hij al zelfstandig. "In mijn beroepsleven heb ik altijd op de productkwaliteit gelet", vertelt de ervaren handelaar. "Het netwerk - van leveranciers tot aan klanten - heeft zich in de loop der jaren geleidelijk uitgebreid.“


Ook bij Uralkaya vindt er momenteel een generatiewisseling plaats. Vader Nayif zal nog ettelijke jaren doorgaan met het runnen van het bedrijf, maar zoon Sertac is inmiddels ook al enkele jaren binnen het bedrijf actief.

Tot de klantenkring van Uralkaya behoren onder andere ijssalons en internationale keukens in een straal van 50 tot 60 km. De markt verandert echter niet zelden "van dag tot dag", stelt de eigenaar vast en daardoor moeten ook gastronomieleveranciers op maatschappelijke tendensen reageren. "Ook bij onze klanten gaat langzaam maar zeker de nieuwe generatie van start, die nieuwe producten met zich meebrengen. We moeten daarin meegaan.“ Er is de afgelopen jaren bijvoorbeeld steeds meer vraag naar rucola en eetbare bloemen. Kiemplantjes zijn de trendproducten van het huidige tijdperk, meent Uralkaya.


Senior directeur Nayif Uralkaya toont twee belangrijke producten voor de gastronomie: pitaja's worden momenteel voor 34-35 euro per colli verhandeld. Ook voor eetbare bloemen wordt in de gastronomie een aanzienlijke meerprijs betaald.

Toekomst & opvolging
Over het algemeen wordt er steeds meer uitgeleverd in plaats van ter plekke op de groothandelsmarkt ingekocht. "Procentueel bedienen we momenteel nog maar 20-30 procent afhaalklanten, de rest wordt uitgeleverd“, schat Nayif. Ondanks de continue groei van zijn bedrijf en de trouw van zijn klanten komt ook voor de geëngageerde directeur straks het moment waarop hij definitief met pensioen zal gaan. "Als alles loopt zoals gepland zal ik nog een paar jaar doorgaan, in 2023 c.q. met de verhuizing van de groothandelsmarkt is het dan voor mij klaar. Of mijn zoon Sertac het bedrijf over zal nemen, is momenteel nog een vraagteken“, lacht Nayif afsluitend.

Voor meer informatie:
Uralkaya Großhandel
GF: Nayif Uralkaya
Marktstr. 10
50968 Köln
+49 221-3401001
info@uralkaya.de 
www.uralkaya.de  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven