Huelva: Presentatie nieuwste innovaties voor zachtfruittelers

Tijdens een conferentie over GPS en zachtfruit, die werd gehouden bij coöperatie Fresón de Palos in Huelva (Spanje), presenteerde Vantage Iberia Occidental, de officiële leverancier van Trimble Agriculture, zijn meest recente innovatie aan meer dan 30 coöperaties in de sector: de nieuwe ISOBUS systemen. Deze vergemakkelijken de verbinding tussen verschillende soorten machines, tractoren en het GPS-systeem. Ook de aanbevolen systemen voor zachtfruit werden gepresenteerd, waaronder het GFX-750 display en de Autopilot Motor Drive.

In het geval van de teelt van aardbeien en andere soorten zachtfruit in Huelva is de inzet van dit soort oplossingen gebruikelijk geworden voor bepaalde werkzaamheden, zoals de voorbereiding van de bodem. Ook worden ze steeds meer gebruikt voor de variabele toepassing van productiemiddelen. Hiermee worden grote besparingen mogelijk.

Sinds een aantal jaar ondersteunt Vantage Iberia Occidental zijn klanten in de zachtfruitsector in de regio door hen gratis een RTK-station (real-time sattelietnavigatie) ter beschikking te stellen. Dit betekent een flinke besparing voor de gebruikers.

Een ander aspect dat sterk gewaardeerd wordt door de telers van Fresón de Palos zijn de snelle reacties van Vantage Iberia Occidental als het gaat om de de techische dienst en de aftersales service. Met dit type gewassen, waarbij de seizoenen intensief zijn, is het van fundamenteel belang om te beschikken over een technische partner die in staat is om in een zo kort mogelijke tijd te reageren op elke willekeurige onvoorziene gebeurtenis.

Ter afsluiting van de conferentie kregen de aanwezigen direct de gelegenheid om het GFX-750 display en de AutoPilot Motor Drive in een simulator uit te proberen.

Bron: profesionalagro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven