Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Keniaanse avocado-export naar China gaat jaarlijks 10 procent stijgen

De export van avocado's naar China zal de komende drie jaar jaarlijks met 10 procent toenemen wanneer een protocol van 2018 inzake sanitaire en fytosanitaire maatregelen volledig geïmplementeerd zal zijn. Volgens de Chief Executive Officer Export Promotion Council, Peter Biwott zijn Chinese handelaren actief op zoek naar nieuwe kansen op de Keniaanse markt om avocado's te krijgen.

"Chinese handelaren zoals Shanghai Greenchain hebben in hun zoektocht naar kansen een Afrikaans kantoor in Nairobi geopend. Het is nog maar drie maanden geleden en dit is een markt in ontwikkeling", zei Biwott.

Geschat wordt dat wanneer de overeenkomst volledig van kracht is meer dan 40 procent van de Keniaanse avocado's op de Chinese markt terechtkomt. Dat maakt het een van de grootste importeurs van avocado's.

"Kenia is een productiehub en om het eenvoudiger te maken om zaken te doen in beide landen, moeten we ook overwegen om Chinees te leren, zodat we de taalbarrière kunnen verbreken die waarschijnlijk zal ontstaan als dit project eindelijk van start gaat", voegde hij eraan toe. In mei ondertekenden president Uhuru Kenyatta en de Chinese president Xi Jinping een handelsovereenkomst over de avocado-export van Keniaanse telers naar China. Momenteel zijn de meest bekende bestemmingen voor avocado's uit Kenia Europa en de VS.

Het is zo geregeld dat de bedrijven die geregistreerd zijn bij de douaneautoriteiten van China op de hoogte zijn van de kwaliteitsvereisten van de bevoegde autoriteiten van beide landen en de telers op die manier begeleiden.

Bron: capitalfm.co.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven