Rusland heft boycot op spoortransport van gesanctioneerde EU-producten op

Rusland heeft de boycot op spoorvervoer van verschillende voorheen gesanctioneerde producten opgeheven, inclusief agrarische producten en voedingsmiddelen. De maatregel is op 1 juli ingegaan, zo laat het Russische ministerie van Transport weten.

De beslissing wordt beschouwd als een belangrijke doorbraak voor het Euraziatische spoortransport. Het vervoer van de genoemde producten was sinds augustus 2014 verboden wanneer deze producten uit Europa, Noorwegen, de VS, Canada of Australië kwamen. De boycot had een enorme impact op het spoortransport tussen Europa en Azië, aangezien Rusland één van de belangrijkste doorvoerlanden is op de New Silk Road. Tot nu toe konden agrarische producten, grondstoffen en voedingsmiddelen alleen naar China vervoerd worden via routes om Rusland heen, wat zorgde voor veel langere transporttijden.

Voorwaarden
Het is belangrijk om te melden dat het besluit betrekking heeft op spoor- en vrachtwagenvervoer dat het Russische grondgebied binnen komt op weg naar het land van bestemming. Daarom geldt de boycot nog steeds voor bovengenoemde producten die bestemd zijn voor de Russische markt. Met de beslissing lijkt de Russische overheid te reageren op de groeiende vraag naar Euraziatische transportdiensten door Rusland heen. Volgens het Russische ministerie zorgen de nieuwe regels ervoor dat er jaarlijks 82.000 meer internationale transporten plaats kunnen vinden.

Bron: railfreight.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven