Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse regering introduceert nieuwe etiketteringswet voor op locatie bereide voorverpakt voedsel

De Britse regering introduceert een nieuwe wet naar aanleiding van de tragische dood van Natasha Ednan-Laperouse. Zij overleed vanwege een allergische reactie na het eten van een voorverpakte baguette in een broodjeszaak. De zogenaamde Natasha’s Law schrijft voor dat op etenswaar dat voor de directe verkoop is voorverpakt, een volledige lijst van ingrediënten staat vermeld ter bescherming van mensen met een voedselallergie.

Onder de huidige wetgeving hoeft bij producten die zijn bereid op dezelfde locatie waar ze worden verkocht geen informatie over allergenen vermeld te staan. Hierdoor weten mensen met een voedselallergie soms niet zeker of het product dat ze hebben gekocht ook daadwerkelijk voor hen veilig is. Natasha’s Law scherpt de regels aan, zodat mensen met een voedselallergie een veilige keuze kunnen maken. 

De regering legt eind van de zomer het wetsvoorstel voor aan het parlement. De wetgeving moet in de zomer van 2021 van kracht worden. Dit geeft bedrijven een implementatieperiode van twee jaar om de nodige aanpassingen te maken.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: