Gerard van den Anker, NFO

"Hollands zachtfruit volop beschikbaar"

Nederlandse telers zijn al enkele weken hun zachtfruit aan het oogsten. Inmiddels zit men midden in het seizoen en is het Nederlands zachtfruit volop beschikbaar.

Het zachtfruitseizoen is van start gegaan. Gerard van den Anker van de Nederlandse Fruitteelt Organisatie (NFO), adviseert consumenten om in deze periode zachtfruit van Nederlandse komaf te eten. Erik van de Vin, projectleider van Simply the Bes - een collectief van bijna 50 Nederlandse blauwe bessentelers - sluit zich hierbij aan. “Op dit moment wordt er helaas nog steeds buitenlands zachtfruit in de supermarkt verkocht. Wij, maar ook onze telers, zijn hier verbaasd over. Het Nederlands zachtfruit is namelijk volop beschikbaar én biedt veel voordelen”. Volgens van den Anker en van de Vin is een product van een Nederlandse teler super vers en daardoor smaakvoller. Daarnaast bevat vers zachtfruit meer gezonde vitamines en is het eenmaal thuis langer houdbaar. “Ook is het eten van Hollands zachtfruit een milieubewuste keuze. Omdat de bessen weinig tot geen afstand afleggen, worden de transportkilometers beperkt. En verder steun je natuurlijk de lokale ondernemer door je zachtfruit bij de teler, groenteboer of op de markt te kopen.”

Zekerheid
Om voor de consument in één oogopslag duidelijk te maken dat ze blauwe bessen van Nederlandse afkomst eten, maken de telers die zijn aangesloten bij Simply the Bes bij de verkoop van hun verse en verwerkte producten gebruik van een logosticker met Nederlandse vlag. “Dat is natuurlijk een prachtig gezamenlijk initiatief vanuit de telers, waar andere zachtfruitsoorten wellicht ook mee aan de slag kunnen”, aldus van den Anker. “Maar de consument kan in de supermarkt zelf ook zien of ze te maken hebben met Nederlands zachtfruit. Op de verpakking van vers zachtfruit staat het land van herkomst namelijk altijd vermeld.”

Voor meer informatie:
Fruitigste Zachtfruitdagen
www.zachtfruitdagen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven