Italië: goede start kruidenseizoen
Verkoopmanager Bettina Apicella: "Sinds 2008 wijdt Maisto zich uitsluitend aan de teelt van biologische slasoorten, maar naar aanleiding van enkele klantverzoeken zijn we onlangs begonnen met de productie van verschillende soorten kruiden zoals biologische peterselie, basilicum, tijm, munt, dille, rozemarijn, bieslook etc."
Bosjes rucola
"Het seizoen begon ongeveer een maand eerder dan verwacht en is zeer bevredigend. Wat betreft salades is er vooral veel vraag naar rucola en spinazie, maar wat ons verraste is de sterke vraag naar aromaten", zegt Bettina. "We begonnen in de zomer met basilicum, maar sinds drie weken werken we met alle kruiden."
dille
De slasoorten worden verpakt in trays van 100 en 125 gram of in zakken van 125 en 250 gram, beide als bulkproduct, en in dozen van 1 kg. "De kruiden worden los verkocht of in dozen van 50 gram of zakken van 100 gram, maar kunnen variëren naar de behoefte van de klant", gaat Bettina verder.
1 kg basilicum
"De trosjes worden erg gewaardeerd, zowel voor rucola als peterselie. Naar peterselie wordt veel gevraagd, in verschillende gewichten: 50, 100 of zelfs 200 gram. Dille is ook één van de populairste aromaten in trossen en de eerste aanvragen voor kervel en koriander komen binnen, hoewel in mindere mate."
Marjolein
De biologische sla en kruiden van Maisto worden vrijwel uitsluitend in het buitenland verhandeld: over het algemeen in Scandinavië, Duitsland, België, Zwitserland, Polen en Europa via de groothandel, distributie en retail. "Vergeleken met vorig jaar zijn de prijzen stabiel. We werken het hele seizoen met programma's en vaste prijzen om de productie beter te organiseren", besluit Bettina.
Het bedrijf is aanwezig op tacler (www.tacler.com)
Contact:
Azienda biologica Maisto
Bettina Apicella
Via Lago Lucrino, 7
84098 Pontecagnano Faiano (SA) - Italië
Telefoon: +39 089 203550
Fax: +39 089 2036106
E-mail: info@aziendabiologicamaisto.it
Web: www.aziendabiologicamaisto.it