


Abonneren
Vacatures
- R&D Trial Manager Vegetables | Team Lead
- Business Consultant (landelijk)
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Weer
Biologisch bedrijf Maisto
Italië: goede start kruidenseizoen
Verkoopmanager Bettina Apicella: "Sinds 2008 wijdt Maisto zich uitsluitend aan de teelt van biologische slasoorten, maar naar aanleiding van enkele klantverzoeken zijn we onlangs begonnen met de productie van verschillende soorten kruiden zoals biologische peterselie, basilicum, tijm, munt, dille, rozemarijn, bieslook etc."
Bosjes rucola
"Het seizoen begon ongeveer een maand eerder dan verwacht en is zeer bevredigend. Wat betreft salades is er vooral veel vraag naar rucola en spinazie, maar wat ons verraste is de sterke vraag naar aromaten", zegt Bettina. "We begonnen in de zomer met basilicum, maar sinds drie weken werken we met alle kruiden."
dille
De slasoorten worden verpakt in trays van 100 en 125 gram of in zakken van 125 en 250 gram, beide als bulkproduct, en in dozen van 1 kg. "De kruiden worden los verkocht of in dozen van 50 gram of zakken van 100 gram, maar kunnen variëren naar de behoefte van de klant", gaat Bettina verder.
1 kg basilicum
"De trosjes worden erg gewaardeerd, zowel voor rucola als peterselie. Naar peterselie wordt veel gevraagd, in verschillende gewichten: 50, 100 of zelfs 200 gram. Dille is ook één van de populairste aromaten in trossen en de eerste aanvragen voor kervel en koriander komen binnen, hoewel in mindere mate."
Marjolein
De biologische sla en kruiden van Maisto worden vrijwel uitsluitend in het buitenland verhandeld: over het algemeen in Scandinavië, Duitsland, België, Zwitserland, Polen en Europa via de groothandel, distributie en retail. "Vergeleken met vorig jaar zijn de prijzen stabiel. We werken het hele seizoen met programma's en vaste prijzen om de productie beter te organiseren", besluit Bettina.
Het bedrijf is aanwezig op tacler (www.tacler.com)
Contact:
Azienda biologica Maisto
Bettina Apicella
Via Lago Lucrino, 7
84098 Pontecagnano Faiano (SA) - Italië
Telefoon: +39 089 203550
Fax: +39 089 2036106
E-mail: info@aziendabiologicamaisto.it
Web: www.aziendabiologicamaisto.it
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Herbafrucht haalt daslook uit Hongarije en Roemenië
- 2023-05-24 "Groot aanbod Duitse kruiden"
- 2023-05-19 "Mogelijkheden voor Siciliaanse saffraan"
- 2023-05-11 Theelers ontwikkelt limited edition theeblend voor vrouwen
- 2023-05-10 Keniaanse exporteur wil bio-kruiden per container verschepen
- 2023-05-08 Nieuw: gedroogde kruiden in bosjes
- 2023-05-02 Deense proef met vanille 'veelbelovend'
- 2023-04-28 "Het succes van eetbare bloemen staat of valt met de beschikbaarheid"
- 2023-04-24 Basilicum uit volledig geautomatiseerde teelt 20 dagen houdbaar
- 2023-04-20 "Eerlijke biologisch-veganistische kruiden, geteeld zonder dierlijke mest"
- 2023-04-12 Verstegen en BI-JOVIRA starten pilot met groene kruiden in Nederland
- 2023-04-07 "Een boek is de ideale manier om mensen te inspireren te werken met nieuwe soorten kruiden"
- 2023-03-29 Rassenvernieuwing in het basilicumsegment
- 2023-03-28 Vitacress Real vergroent La Place foodconcept in Hema
- 2023-03-23 "Koudegolf leidt tot prijsstijging 50% voor kruiden"
- 2023-03-16 Oekraïense geneeskrachtige kruiden voor de export
- 2023-03-15 Monniksbaard, blaassilene en gesneden radicchio
- 2023-03-01 Grotere vraag naar kruiden uit Zuid-Europa, Israël en Kenia
- 2023-02-27 Jaarrond basilicumteelt op Canarische Eilanden
- 2023-02-24 Eetbare bloemen relatief nieuw in Arabische wereld