Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chinese gemberexportprijzen zullen in juli licht stijgen

"In juni steeg de exportprijs van Chinese gember. Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste zijn de opbrengst en kwaliteit van de gember dit jaar niet zo goed als vorig jaar door de natuurrampen in 2018. Over het algemeen staan telers terughoudend tegenover gember, wat resulteert in een krap aanbod. Ten tweede slaan bewerkingsstations en beurshandelaren hun voorraad op voordat ze hun product voorbereiden op export tijdens de tweede helft van het jaar, wat tot een hoge marktvraag leidt," aldus Jim van Qingdao Dawei Tianyuan Foodstuff.

Gember

Gemberteelt

"De huidige prijs is stabiel, gedaald van de hoge pieken van vorig maand, maar nog steeds 40% hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. Omdat de huidige voorraad laag is en Europa met z'n piekseizoen wat vraag betreft komt, verwacht ik dat de exportprijs in juli gelijk zal zijn tot licht zal stijgen."

Gember sorteerstation

Gember

"Wat export betreft, heeft de huidige stijging van de gemberprijzen invloed gehad op de hoeveelheid. Klanten keken toe toen de prijzen licht stegen en de hoeveelheid orders is gedaald nadat de prijs scherp steeg. De afzetprijzen op verschillende markten waren niet hoog. Tijdens deze periode is de vraag vanuit Europa nog niet op z'n hoogtepunt en de vraag is dus niet erg veranderd. Maar door onze recente communicatie met Europese klanten weten we dat de prijzen voor hen moeilijk te accepteren zijn en enkele klanten stapten daardoor over op Braziliaanse gember, wat effect kan hebben op latere orders uit Europa."

Gember

"De nieuwe oogst begint in september. Oordelend vanuit de huidige situatie is de gember uit Shandong niet door weersomstandigheden aangetast en ramen we de teelt en kwaliteit hoger dan in 2018. We exporteren hoofdzakelijk naar Europa, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. Onze export naar de EU voldoet aan de EU MRL-eisen. We krijgen ook onze bio-gember gecertificeerd en het proces wordt naar verwachting in oktober dit jaar afgerond. Nu Europa zich meer richt op het controleren van MRL's wordt verwacht dat het aanbod in de tweede helft van het jaar lager zal zijn, vooral van de hoge kwaliteitsgember die aan de MRL eisen voldoet en de prijs kan behoorlijk stijgen."

Voor meer informatie:

Jim
QINGDAO DAWEI TIANYUAN FOODSTUFF CO., LTD.
Tel.: +86 532 5856 3255
Email: daweigarden@163.com
Skype: live:jim.liu_13
WhatsApp: +86 159 6689 0955


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven