Andreas Buchner, Hausladen Fruchthandelsgesellschaft:

"Ons merk Struwwelpeter bevat alleen maar producten waarvan we zelf de kwaliteit kunnen controleren"

De groothandelsmarkt in München in het district Sendling ziet een leegloop: dit geldt niet alleen voor handelaren met vaste stands, maar ook voor Hausladen Fruchthandelsgesellschaft. Dit bedrijf werd opgericht in 1932 door Emmeran Hausladen en wordt nu gerund door de derde en vijfde generatie managers. 

Tijdens de afgelopen jaren hebben veranderingen in het bedrijfsbeleid de voormalige leverancier van producten als bananen, aardappelen en uien veranderd in een directe importeur van producten van over de hele wereld. Andreas Buchner van het bedrijf: "We slaan het hele scala aan exotisch fruit, bessen, citrus, asperges en tomaten op. Exoten als mango's, avocado's en papaja's zijn de belangrijkste producten en die laten we in onze eigen rijpingsruimten rijpen. Daarna sorteren we ze. Daardoor ontstaat een transparante, duurzame en efficiënte manier van handelen."

Natuurlijk ontbreekt het Buchner niet aan het juiste merk voor z'n producten. "Ons Struwwelpeter merk bevat alleen producten waarvan we de kwaliteit zelf controleren. Deze producten zijn afkomstig van partners waar we al lange tijd mee samenwerken en met wie we een persoonlijke band hebben. De teelteisen worden van tevoren bepaald en de goederen worden in onze opslag gerijpt, geselecteerd, verpakt en getest en pas daarna aan onze klanten geleverd." Onder het Struwwelpeter merk verkoopt Hausladen mango's, avocado's papaja's, tomaten, druiven, sinaasappelen en clementines aan retailers, groothandelaren en catering-leveranciers in Duitsland en Oostenrijk. De producten kunnen ook verpakt worden naar de wens van de klant die zijn eigen merk wil gebruiken. 

Locatie Sendling
Veel grote bedrijven zijn al van het terrein van de groothandelsmarkt in München verdwenen en velen zoeken alternatieven voor de Sendling locatie. Voor Hausladen Fruchthandelsgesellschaft ligt de toekomst in Schäftlarnstraße: "We konden de locatie van het stadsbestuur huren en we hebben 3 jaar geleden besloten om het gebouw helemaal te renoveren." De isolatie, daken, rijpingskamers, docks, koel- en verpakkingsmachines zijn vernieuwd en voorbereid op de toekomst. Het  bedrijf heeft z'n stand op de groothandelsmarkt in 2013 opgegeven, maar levert nog wel aan enkele klanten in de hallen. "Ik denk dat de groothandelsmarkt heel belangrijk voor München is zodat vrije klanten, onafhankelijke retailers, AGF retailers, restaurateurs, cateringleveranciers en groothandelaren uit Zuid-Duitsland en delen van Oostenrijk  AGF dat alleen op de groothandelsmarkt verkrijgbaar is, kunnen inkopen."

Rijping van exoten
De rijpingskamers voor exotisch fruit op de locatie München is een belangrijke steunpilaar voor het bedrijf. "We hebben nu bijna alleen maar (90%) natuurlijke koelmiddelen in huis. Onze sorteermachine is de kern van ons avocadoproces wat betreft rijping en sortering volgens rijpheid, kleur, gewicht en kwaliteit van het fruit, dat via laser vastgesteld wordt. We leveren overrijp fruit direct aan een guacamolefabrikant." Luchtvrachtpapaja's zijn sinds 9 maanden in het assortiment opgenomen en worden steeds populairder. Voor mango's hebben ze een automatisch sorteersysteem uitgekozen die lijkt op de machine die ze voor avocado's hebben en die binnenkort geïnstalleerd wordt.  

Voor meer informatie:
Andreas Buchner
Hausladen Fruchthandelsgesellschaft mbH
Schäftlarnstraße 8
Großmarkthalle
81371 München
Tel 089 72014-0
Fax 089 72014-50
E-Mail info@hausladen-frucht.de  
Web www.hausladen-frucht.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven