Eigenaren SanLucar terug op bestuursplaats

Ondanks de uitstekende omzetprognose voor het seizoen van 2018/2019 (ongeveer €440 mln, een groei van bijna 9%) heeft SanLucar een vernieuwing van zijn organisatiestructuur aangekondigd. Het bedrijf richt zich hierin op de organische groei van het managementteam en op zijn internationale specialisten in groenten en fruit. Op deze manier zal SanLucar zich meer gaan richten op de bedrijfsvoering met als doel om de vervolgstappen voor de toekomst te plannen.

"Vanaf de teelt tot op tafel: voor SanLucar is de zorg voor de volledige waardeketen onze topprioriteit", stelt Stephan Rötzer, oprichter en eigenaar van het bedrijf. "Daarom hebben we ingezet op een structuur waarin de beste experts in elk van de schakels van onze waardeketen -vanaf de rassenselectie, de teelt en de logistiek, tot de presentatie en advisering op het verkooppunt- de besluitvorming leiden. Het doel is om op elk moment een vers product met de beste smaak te kunnen bieden".

"Deze deskundigen maken reeds onderdeel uit van ons managementteam en we willen hun verantwoordelijkheden uitbreiden, om zo onze aanhoudende groei te stimuleren", legt Stephan Rötzer uit. "Met behulp van hun knowhow in hun respectievelijke specialisatiegebieden zullen we ons blijven inzetten om het verschil te maken op de wereldwijde groente- en fruitmarkt met het stempel van ons SanLucar merk".

Als gevolg hiervan zal in de hernieuwde structuur van de SanLucar Groep op korte en middellange termijn de functie van CEO verdwijnen. Deze positie werd tot nu toe vervuld door Michael Brinkmann, die het bedrijf nu verlaat. Stephan Rötzer en Jorge Peris, gezamenlijke oprichters van SanLucar, zullen het bestuur van het bedrijf weer op zich nemen.

Stephan Rötzer: "We zijn Michael Brinkmann zeer dankbaar voor zijn inzet en toewijding gedurende al deze jaren. Michael Brinkmann heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de huidige structuur, evenals aan de positieve ontwikkeling van de afgelopen jaren. We zijn ervan overtuigd dat onze bedrijfsgerichte aanpak ons zal helpen te blijven innoveren op alle niveaus en om ons te blijven onderscheiden op de groenten- en fruitmarkt dankzij de kwaliteit en de smaak van onze producten".

Meer informatie:
Sonia Gabarda
SanLucar Fruit
sonia.gabarda@sanlucar.com 
Tel. + 34 96 142 40 40


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven