Del Monte Kenya investeert € 5 mln in nieuw pakstation

Vruchtensapproducent Del Monte Kenya heeft € 5 mln geïnvesteerd in een nieuwe pakstation van vers fruit. De nieuwe faciliteit wordt gebouwd op het bedrijfsterrein van Del Monte Kenya en zal naar verwachting in augustus 2019 klaar zijn om de productie van ananas, avocado's, mango's en passievruchtsap uit te breiden.

De managing director van Del Monte Stergios Gkaliamoutsas: "Del Monte Kenya is van plan om fruit van lokale en regionale telers in de provincies Murang'a en Kiambu te gebruiken. We zullen de producten in de nieuwe faciliteit voorbereiden en verpakken voor zowel lokale als internationale markten."

Volgens Gkaliamoutsas viert het bedrijf met de uitbreiding het 70-jarige jubileum van zijn activiteiten in het land. Naar verwachting zal het bedrijf op deze manier 200 nieuwe directe banen creëren.

Momenteel heeft Del Monte Kenya meer dan 6.500 werknemers en creëert het indirect indirect 28.000 banen. Het bedrijf huisvest de helft van zijn personeel op zijn bedrijfsterrein.

"Vanaf het moment dat we in Kenia actief zijn, vlak nadat het land onafhankelijk werd, zijn we trots op de investeringen die we doen die de mensen en de welvaart van Kenia ten goede komen", zei Gkaliamoutsas.

Hij voegde eraan toe dat Del Monte de realisatie van Kenia's Big Four Agenda ondersteunt voor lokale teelt, verwerking en ondersteuning met toegevoegde waarde voor productie en voedselzekerheid.

Gkaliamoutsas verklaarde tegenover the-star.co.ke: "We kijken er naar uit om op vele manieren te blijven bijdragen aan de Republiek Kenia, zijn economie en de welvaart van al zijn burgers.''


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven