Verstegen Specerijen stapt in 3D food printen

Verstegen Spices & Sauces BV en byFlow zullen tijdens de 3D Food Printing Conference in Venlo (27 juni) aankondigen dat Verstegen de eerste wereldwijd zal zijn die de Focus 3D Food Printer aanbiedt met gebruiksklare vullingen, zoals door de nieuwe wederverkoper van ForFlow, om aan te bieden een oplossing voor het opschalen van productiecapaciteit met 3D Food Printing-technologie.


Jeroen van der Graaf (Verstegen) & Nina Hoff (byFlow)

\Onlangs heeft Verstegen veel innovatieve producten gelanceerd. Ze wil zich echter concentreren op de verkoop van 3D Food Printers aan haar klanten, omdat Verstegen echt in deze innovatieve technologie gelooft. Verstegen wil zich op grotere schaal richten op de foodservicemarkt. Daarom introduceerden Flow en Verstegen een 3D Food Print Farm. Een 3D Food Print Farm zijn verschillende Food Printers naast elkaar, die tegelijkertijd verschillende onderdelen van gerechten printen, waarbij het zelfs mogelijk is om met verschillende ingrediënten te printen. Op deze manier kan een bedrijf eenvoudig zijn productiecapaciteit opschalen. 

Verstegen heeft vele evenementen ondersteund en eraan deelgenomen om 3D Food Printing vorig jaar in de kijker te zetten. In januari 2018 begon het bedrijf een kleinschalige productie van vullingen te ontwikkelen , die puree zijn van groenten . In samenwerking met Jan Sminkis Verstegen erin geslaagd de eerste producent van vullingen voor voedselcartridges wereldwijd te zijn. Verstegen: "Wij werken al ruim 1,5 jaar met byFlow: onze visies en achtergrond als familiebedrijven passen perfect bij elkaar. Samen met byFlow en Top Chef Jan Smink hebben we recent veel geëxperimenteerd met verschillende vullingen, met de instructie dat deze ontwikkeling in overeenstemming moest zijn met onze ' Healthy pleasure umbrella '. Dit betekent dat we alleen onze innovaties doen op basis van een bewuste en gezonde methode en samenstelling. We zijn er trots op dat we deze vullingen, samen met de Focus 3D Food Printer, vanaf nu kunnen aanbieden aan onze klanten ", zegt Jeroen van der Graaf, Creative Innovation Manager.

byFlow , een Nederlands familiebedrijf, is momenteel marktleider in 3D Printing. Met hun draagbare Focus 3D Food Printer willen ze de manier waarop eten wordt bereid en ervaren veranderen. Hun product wordt al gebruikt door topkoks, patissiers, traiteurs, scholen en multinationals over de hele wereld. 

Nina en Floris Hoff, oprichters van byFlow, zijn erg enthousiast over deze nieuwe samenwerking: "Veel voedingsdeskundigen vroegen ons of we voorbereide vullingen kunnen leveren, met name in het segment Foodservice , waar ze snel hun productie kunnen opschalen. De hernieuwde samenwerkingmet Verstegen zal ervoor zorgen dat we deze doelgroep vanaf nu kunnen dienen. Bovendien heeft Verstegen een geweldige klantenportfolio: 3D Food Printing kan zeer interessant zijn voor hun klanten. Daarom zal Verstegen hun nieuwe vullingen samen met onze Focus 3D Food Printer aanbieden om het als een pakket te verkopen! " 

De eerste vullingen zullen binnenkort online op deze website te koop zijn . De vullingen zijn op zo'n manier voorbereid dat ze kunnen worden gebruikt voor het afdrukken in verschillende soorten vormen. Op de Horecava, januari 2019, werd de eerste regel getest. Kopers hebben in eerste instantie de volgende keuze: Rode biet met kardemom , Hollandaise en Curry met gember. byFlow en Verstegen hopen in korte tijd een groter assortiment te kunnen introduceren.

Voor meer informatie:
Floor Hupkens
3Dbyflow
Email: floorhupkens@3dbyflow.com
www.3dbyflow.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven