Nico Spruijt, Yex:

"Avocadomarkt in anderhalve maand volledig omgeslagen"

Tholen - Is de avocadomarkt normaal gesproken in de zomer weleens wat flauwer, dit jaar is daar geen sprake van. "In anderhalve maand tijd is de markt volledig omgeslagen", vertelt sourcing manager Nico Spruijt van Yex. "Belangrijkste oorzaak is dat Mexico minder avocado's levert dan verwacht en de Verenigde Staten een hoop handel wegtrekt voor goede prijzen."


Nico (rechts) met zijn Zuid-Afrikaanse leverancier

"In mei hebben we een flinke dip gezien in de prijzen, waardoor de spelers in Europa juist wat terughoudend zijn geweest met de volumes. Nu zijn er niet voldoende avocado's om aan de vraag te voldoen. Ik verwacht dat de markt tot half augustus dan ook nog wel lastig zal blijven tot er meer landen in productie komen", aldus Nico.

"De Mexicaanse avocado's gaan nu vrijwel allemaal rechtstreeks naar de Verenigde Staten. Wat rest is de productie vanuit Peru, Colombia en Zuid-Afrika, aangevuld met een klein aanbod uit Kenia, maar Colombia zit in het laagseizoen en ook Zuid-Afrika heeft een kleinere oogst. Al met al, het is op en tekort", besluit Nico.

Voor meer informatie:
Nico Spruijt
Yex
Tel: 0174 214 543
n.spruijt@yex.nl   
www.yex.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven