De aardappelteelt in China

Radio China International (CRI), de internationale radio-omroep van Volksrepubliek China, kreeg onlangs een vraag van één van haar Duitse luisteraars. „Op de Duitse tv-zender ZDF is sinds langere tijd het zeer geliefde kookprogramma 'Topfgeldjäger' te zien", schreef Klaus Köhler in een e-mail. „Als onderdeel van het programma moeten de kandidaten ook quizvragen over kookonderwerpen beantwoorden. Onlangs werd er gevraagd naar het land met 's werelds grootste aardappelproductie. Tot mijn verbazing was het antwoord China! China en aardappelen? Ik zou eerder aan rijst denken. Maar jullie weten hier vast meer van en kunnen mij en de andere luisteraars meer informatie hierover geven." 
 
CRI gaf graag antwoord op de vraag. „Aardappelen worden in China net als in andere delen van de wereld gewaardeerd om onder meer de volgende eigenschappen: ze passen zich makkelijk aan hun omgeving aan, ze zijn goedkoop en ze leveren hoge oogstopbrengsten. Momenteel wordt de veldknol in 148 landen geteeld. Tot de belangrijkste producenten horen naast China, Rusland, Polen, India en de VS."
 
„Aardappelen zijn vermoedelijk in de 16e en 17e eeuw vanuit de Filippijnen naar China gekomen, meegebracht door de Spaanse veroveraars. In de afgelopen 400 jaar zijn aardappelen tot de belangrijkste veldvruchten van het land gaan horen. Ze staan na rijst, maïs en tarwe op de vierde plaats. De Chinezen eten dus inderdaad nog steeds meer rijst dan aardappelen, al verschillen de eetgewoontes in China per regio. Maar hoe je het ook wendt of keert, de aardappelteelt is in ieder geval een belangrijke sector in China. Van een teeltareaal van 5,3 miljoen hectare oogst men jaarlijks 80 miljoen ton aardappelen. Dat is iets minder dan één derde van de wereldwijde productie en daarmee is China inderdaad de grootste aardappelproducent ter wereld."
 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.