Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Turkije: Salihli-kersen worden geëxporteerd naar markten in het Verre Oosten en Europa

In Salihli, Manisa, een stad in het westen van Turkije, zijn telers begonnen met het oogsten van kersen die geëxporteerd worden naar landen in Europa en het Verre Oosten.

De oogst vindt plaats in de regio's Allahdiyen, Bahcecik, Gokkoy, Camurhamami en Kemer. De Salihli-kersen zijn beroemd om hun grootte en lange houdbaarheid. Ze hebben niet alleen de Geografische Indicatie (GI)-status gekregen, maar zijn ook gepatenteerd door het Turkse Patent Instituut. De telers zijn tevreden over de goede prijzen dit jaar.

Kersenteler Huseyin Onal vertelde dat kersen hun voornaamste bron van inkomsten zijn: "Veertien jaar lang waren de prijzen van Salihli-kersen lager dan verwacht. Op dit moment zijn de prijzen echter zeer goed. Jarenlang verkochten we de kersen voor €0,80 tot €0,90/kg, maar nu krijgen we er €2,30 tot €2,80/kg voor. Ik hoop dan ook dat dit zo zal blijven.

"Onze telers zijn tevreden over de prijzen"
Cem Yalvac, de voorzitter van Agricultural Chamber liet weten dat de oogst van de gepatenteerde Salihli-kersen inmiddels is begonnen. Yalvac voegde toe dat deze kersen ook geëxporteerd worden. "We exporteren voornamelijk naar Rusland, Duitsland, het VK, Singapore, Maleisië en Japan. Onze telers zijn zeer tevreden over de huidige prijzen en door hun lange houdbaarheid kunnen we de kersen bovendien ook gemakkelijk naar landen in het Verre Oosten exporteren. De minister van Landbouw doet zijn best om de telers te steunen door middel van bonussen en subsidies, maar namens onze telers vragen we ook om verdere steun voor onze gepatenteerde kersen."

Bron: IHA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven