Altes Land: appelseizoen tevredenstellend

Het favoriete fruit van de Duitsers is nog altijd de appel. Dat laat ook de consumptie per hoofd van de bevolking van 17,7 kg per jaar zien. Ook na de appeloogst van dit jaar hebben appelliefhebbers weer de keuze uit een breed aanbod, zo meldt de Duitse 'Landvolk-Pressedienst'. In het Alte Land, het grootste samenhangende fruitteeltgebied van Europa, ligt de oogsthoeveelheid dit jaar op 285.000 ton en daarmee slechts iets lager dan de zeer goede oogst van 2011.
 
Als je naar de rest van Europa kijkt, ziet de situatie er anders uit: de totale Europese appeloogst bleef onder de 10 miljoen ton. Van deze vrij bescheiden oogst profiteren de fruittelers uit het Alte Land, want het krappe aanbod verzekert hen van goede telersprijzen. De consumenten hoeven desondanks niet dieper in de buidel te tasten voor hun lievelingsfruit, want de levensmiddelenhandel berekent de stijging van de inkoopprijs niet altijd door aan de klanten.
 
Een groot deel van de appeloogst wordt jaarlijks in opslag bewaard om ook buiten het appelseizoen aan de vraag van de consumenten te kunnen voldoen. Ook bijna 200.000 ton van de appeloogst uit het Alte Land wordt allereerst in speciale opslagmagazijnen bewaard. Met een zeer laag zuurstofgehalte wordt het fruit over langere tijd vers gehouden. Zo kunnen consumenten tot juli op smaakvolle appelen uit het Alte Land rekenen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.