Nieuw perenras PIQA

Binnen een aantal jaren zou de nieuwe peer PIQA een populair ras kunnen worden. Het Italiaanse Apo Conerpo heeft er met New Plant aan gewerkt. In 2018 was de laatste  test en werd de overeenkomst getekend voor een aantal series hybride peren, die via Plant & Food verkregen werden. 

Het experimenteren gaat verder en zal in 2021 eindigen. Dan pas zullen PIQA peren geteeld en verhandeld worden. Telers planten ook de Chino-Japanse pruim Black Glamour, die tot 2021 exclusief aan New Plant leden gedistribueerd zal worden. 

Davide Vernocchi en Gabriele Chiesa van Apo Conerpo: "Als het op veredeling aankomt, speelt New Plant, een bedrijf dat in 2004 werd opgericht om genetische verbeteringen te ontwikkelen en rassen te vernieuwen, een centrale rol."

Sindsdien werden 4.000 zaailingen en 1.770 selecties beoordeeld, die bij 32 telers werden geïntroduceerd. De afgelopen paar jaar werd 70% aan nieuwe rassen door Apo Conerpo Technical Committees beoordeeld, een percentage dat over de 90% komt wanneer we fruit zoals abrikozen, kersen, kiwi's meenemen.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven