Groeiende interesse in Italië voor Summer Prim citroenen

Telers uit het zuidelijke deel van Italië zetten in op een nieuw citroenras, Summer Prim. Het wordt beheerd door CVVP (Compañía de Variedades Vegetales Protegidas AIE) en Comercial Gallo heeft exclusieve distributierechten voor Italië verkregen op 500 hectare.

In het gebied rond Metaponto, dat ideaal is voor de teelt van citrus, zijn de eerste hectares aangeplant. De citroenen hebben een unieke smaak en geur, een goede maat en een oogst van maart tot juni.

"Al meer dan 40 jaar bestuderen we de bodem- en weersomstandigheden in ons gebied om hoogwaardige gewassen te verkrijgen. Toen we van dit nieuw ras hoorden, hebben we besloten om 700 bomen te planten. Deze zijn rechtstreeks uit Spanje gekomen", vertelt Francesca Benevento, eigenaar van Villaggio Sant'Antonio in Policoro (Matera).

"We hebben momenteel meer dan 16 hectare met de rassen Fino, Verna en Eureka. Hoewel we erin slagen een goed deel van de kalender te dekken, is er toch een periode in het jaar waarin we niet aan de vraag kunnen voldoen. Daarom hebben we besloten om Summer Prim te planten. Deze is laat qua rijping en heeft een goede houdbaarheid."

“De lay-out is 5 meter tussen rijen en 2,50 à 2,70 meter tussen planten. Testen, die zijn uitgevoerd in Spanje, beloven uitstekende resultaten. Na drie jaar kunnen we al oogsten."

"Bedrijven beginnen de toegevoegde waarde te zien van investeren in innovatieve gepatenteerde rassen die winstgevend zijn. Op basis van de resultaten van onze klanten zijn we blij met ons werk door de jaren heen om innovatie en kansen naar Italië te brengen, hoewel we ons ervan bewust zijn dat er moet nog veel worden gedaan", zegt een manager van Comercial Gallo.

Voor meer informatie:
Comercial Gallo
Sp 103 c.da Furnoli
74016 Massafra (TA) Italië
Tel.: +39 335 5332359
Email: info@comercialgallo.com
Web: comercialgallo.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven