Hapag-Lloyd bestelt 13.420 koelcontainers

Hapag-Lloyd heeft een recordorder voor koelcontainers geplaatst. De start van de productie van 970 containers van 6 meter en 12.450 van 12 meter staat gepland voor juli. De aflevering van de koelcontainers, die traditioneel wit zijn in tegenstelling tot de oranje standaard containers van Hapag-Lloyd, staat gepland voor november. Dat is precies op tijd voor het koelcontainerseizoen, omdat dan de oogsten beginnen in landen op het zuidelijk halfrond. Ze zijn voornamelijk bestemd voor AGF, zoals blauwe bessen, kersen en avocado's uit o.a. Chili en Peru, maar ook voor vis en vlees. Koelcontainers van Hapag-Lloyd worden wereldwijd gebruikt voor het verladen van producten die gevoelig zijn voor hoge temperaturen, zoals medicijnen en bloedplasma. 

Niklas Ohling van Hapag-Lloyd: "Met deze nieuwe order zullen we onze transportcapaciteit uitbreiden. Onze klanten hebben nu de beschikking over 100.000 hypermoderne koelcontainers met een totale capaciteit van 210.000 TEU, waarvan enkelen voorzien zijn van de modernste Controlled Atmosphere technologie, waarmee het rijpingsproces tijdens het transport vertraagt waardoor de houdbaarheid verlengd wordt." De productie van koelcontainers zal het startpunt zijn voor het voorzien van de hele vloot van de modernste IoT technologie, wat onder de naam Hapag-Lloyd LIVE op de markt komt. De eigenschappen van Hapag-Lloyd LIVE zullen, zodra de apparatuur geïnstalleerd is, geleidelijk aan beschikbaar worden voor klanten en zullen realtime informatie verstrekken over o.a. de temperatuur in de container en over alarmsystemen. 

"De afgelopen jaren hebben we steeds geïnvesteerd in het uitbreiden en moderniseren van onze koelcontainer-vloot. We hebben onze toonaangevende positie in dit marktsegment geconsolideerd en kunnen onze klanten uitstekende kwaliteit voor transport van temperatuurgevoelige producten op al onze routes aanbieden."

Voor meer informatie:
Andre Zimmerman
Hapag-Lloyd
Tel: +49 40 3001 2093 
Email: andre.zimmermann@hlag.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven