Greenyard heeft het bij avocado's getest

Schade registreren tijdens handling en transport

Doordat Britse supermarkten, voedingsbewerkers en telers de voedingsverspilling rond 2030 gehalveerd willen zien, heeft een Britse kwaliteitsmonitor specialist een systeem gelanceerd dat schade voorkomt en ontworpen is om het probleem wereldwijd te verhelpen. 

Om de jaarlijkse 10,2 mln ton voedingsverspilling in het VK en de 1,3 mld ton wereldwijd te bestrijden, heeft Martin Lishman (fabrikant van apparatuur voor monitoren van gewassen) een monitor ontwikkeld die de voedingssector helpt de schade tijdens handling en transport te verminderen.

ImpacTrack, een monitor en registratiesysteem dat beweging en temperatuur registreert, is verkrijgbaar met een scala aan verpakkingseenheden die bij de formaten van versproducten passen, waaronder eenheden voor avocado, kiwi, aardbeien, appelen, uien, aardappelen en eieren. 

Door AGF tijdens hun reis door de handlings-, verpakkings- en transportprocessen te monitoren en rapporteren, zullen bewerkers en verladers in staat zijn veranderingen aan hun processen door te voeren en kunnen ze de hoeveelheid verspilling verminderen.

Gavin Lishman van Martin Lishman: "De resultaten van ImpacTrack worden realtime doorgezonden via Bluetooth naar de ML Sensing iOS/Android app."

Tijdens een recente test van de Britse Greenyard zette het technische team ImpacTrack in tijdens de etappes van hun avocado sorteerlijn. 

Bron: martinlishman.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven