Ard Kamp, Fa. A. Kamp & Zn:

"Naadloze overgang op het nieuwe koolseizoen"

Tholen - Al meer dan 115 jaar is fa. Aldert Kamp & Zn uit Nieuwegein gespecialiseerd in de handel in aardappelen en grove groenten. De groothandelaar koopt bij de boer en verkoopt zijn handel aan snijderijen, groenteboeren, exportbedrijven, groothandels en ook aan particulieren. Hij ziet het nieuwe aardappelseizoen met vertrouwen tegemoet. "Inmiddels beginnen de telers door het hele land te rooien en alle soorten en maten zijn er weer."

"De kwaliteit en kleur van de aardappelen zijn goed. Ook de prijzen liggen op een redelijk goed niveau, al is de markt iets zakkend. Voor begin juli is het redelijk druk in de handel. Natuurlijk zakt de vraag gedurende de zomervakanties wat weg, maar de echte aardappelmensen blijven toch aardappelen kopen", vertelt de groothandelaar uit Nieuwegein.

Ook de kool was het afgelopen seizoen opvallend goed aan de prijs. "Vorig jaar was het een dramatisch jaar en zijn er zelfs veel telers moeten stoppen, maar dit jaar heeft het meer dan goed gemaakt", constateert Ard. "Binnen veertien dagen stappen we over van de oude naar de nieuwe witte kool en de nieuwe rode kool is alweer beschikbaar op de markt."

Hoewel kool vaak als een wintergroente wordt getypeerd, gaat de afzet van kool volgens Kamp het hele jaar door. "Hele kilootjes kool worden er niet zoveel meer verkocht, maar gesneden in een zakje of verwerkt in een salade is de kool in de zomer ook erg populair. Momenteel is de markt aardig leeg, dus de nieuwe kool gaat met goede prijzen van start. Hoe de markt verder verloopt, is in grote mate afhankelijk van het weer, maar als het zo droog blijft, wordt het weer een speciaal jaar!"

Voor meer informatie:
Fa. A. Kamp
Laagraven 21
3439 LH Nieuwegein
Tel: 030-2884634
ard-ilse@hotmail.com
 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven