"Chinese gemberprijzen stijgen 80% ten opzichte van vorig jaar"

Door de weersomstandigheden, vooral door de overstromingen van vorig jaar, is de gembervoorraad van 2018 laag, wat leidt tot een stijging van de gemberprijzen met ongeveer 80% ten opzichte van het vorige seizoen. 

Mr. Zhu van Anqiu Baisheng Food in Shandong: "In Shandong, het belangrijkste teeltgebied van gember, blijft het areaal in 2019 hetzelfde als in 2018. De gember, die momenteel geëxporteerd wordt, is van de oogst van 2018. Door de weersomstandigheden lag de gemberopbrengst in 2018 30% lager dan in 2017. Overstromingen zorgden niet alleen voor een snelle rot van de wortels, maar ook voor een hoog watergehalte in de gember en deze kan daardoor niet lang worden opgeslagen. Wat we zien, is dat de vraag naar gember op de internationale markt niet erg veranderd is en de export is te vergelijken met vorige jaren. Maar door de lage voorraad van de oogst van vorig jaar is de prijs nu met ongeveer 80% gestegen in vergelijking met dezelfde periode van vorig kwartaal. Momenteel ligt de prijs van Shandong naar Rotterdam op € 1.514/ton. Verwacht wordt dat de Chinese gemberprijzen begin september zullen stijgen."

Shandong Anqiu Baisheng Food is gespecialiseerd in gemberexport. Hun exportbestemmingen zijn vooral Europese landen zoals Nederland, het VK en Spanje. "Europese gember importerende landen worden steeds strenger op het gebied van MRL's. Daarom heeft ons bedrijf GlobalGAP, GRASP, BRC, SMETA  en bio-certificering om aan de eisen van deze markten te voldoen. Tegelijkertijd wordt onze gember, ook om aan de specifieke verpakkingseisen van deze landen te voldoen, verpakt op pallets van 5 kg, 10 kg en 13 kg. 

Voor meer informatie:                                                                          Zhu Zhenchang
Anqiu Baisheng Food Co., Ltd.
Tel: +86 15006562222
Address: Wenshui Village, Xing'an Street, Anqiu City, Anqiu, Shandong, China
E-mail: csfood@163.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven