Zes groenten- en fruitbedrijven uit Almería in top 30 exporteurs

Het tijdschrift Actualidad Económica de Andalucía publiceerde onlangs een lijst met de dertig grootste Andalusische exporteurs, waaronder zes groenten- en fruitexportbedrijven uit de provincie Almería. Uit de gegevens in het verslag van het Andalusische tijdschrift blijkt dat Almería met afstand de Andalusische provincie is die het sterkst vertegenwoordigd is in de agrovoedingssector op de internationale markten.

De zes bedrijven uit Almería die in deze top 30 staan zijn Única Group, met een exportomzet van €250 mln in het seizoen 2017/2018; Grupo Agroponiente (bijna €200 mln), coöperatie Vicasol SCA (€183 mln), La Alhóndiga La Unión (€142 mln), Grupo Agroiris (€140 mln), en tweedegraads coöperatie Murgiverde SCA (€136 mln).

Op de lijst staat verder één groenten- en fruitbedrijf uit de provincie Huelva en één uit Sevilla. In Huelva gaat het om Onubafruit, een bedrijf dat aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen, citrus en kaki afzet, ter waarde van €190 mln. Het in Sevilla gevestigde bedrijf op de lijst is Euroberry Marketing, gewijd aan blauwe bessen, frambozen, bramen en kruisbessen, met een exportomzet van €142 mln.

Totale export
In totaal bereikte de export vanuit de provincie Almería een waarde van €3.843 mln in het seizoen van 2018. Ongeveer €2.900 mln is afkomstig van bedrijven in de groenten- en fruitsector.

Hoewel de provincie haar inkomsten uit de export van groenten- en fruitproducten opnieuw verhoogt, is er sprake van een zekere vertraging in de groeipercentages. Ten opzichte van 2017 steeg de omzet in 2018 met 6,2%.

 

Bron: La voz de Almería


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven