"Ghanese jeugd moet mango's gaan telen"

George Kafui Agboso, de voorzitter
van de Federatie van Associaties van Ghanese exporteurs (FAGE), heeft de Ghanese jeugd geadviseerd om mango's te gaan telen, aangezien het momenteel een van de belangrijkste export gewassen in het land is. Hij zei dat tijdens een excursie naar Lacof Farms, een 14 ha grote mangoplantage in Susuanho in de gemeente Tano North van de regio Ahafo.

De viering, met als thema 'Mango - Ghana's Green Gold, Opportunities in Value Addition', is bedoeld om Ghanezen bewust te maken van de sociaaleconomische voordelen van mango als product en van de teelt, verwerking, verpakking, transport, groothandels- en retailverkoop en consumptie van het gewas.

Agboso drong er bij de mangotelers op aan om hun land constant te besproeien om de sterroetdauw te onderdrukken en de productiviteit te verhogen. Hij uitte zijn bezorgdheid over het feit dat sterroetdauw en fruitvliegziekte uitdagingen zijn die van invloed zijn op de productiviteit van de mangoteelt en zei dat als ze niet effectief onderdrukt werden ze meestal een lagere opbrengst en lagere financiële opbrengsten voor de telers veroorzaken.

Bron: ghanabusinessnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven