Frankrijk: Lidl grote winnaar bij laatste supermarktcijfers

Singapore: 7-Eleven opent 400ste winkel
7-Eleven heeft zijn vierhonderdste vestiging in Singapore geopend. De buurtwinkelketen is al 36 jaar actief op het Zuidoost-Aziatische eiland. 7-Eleven, dat in handen is van de Dairy Farm Group opende op de nieuwe locatie in een winkelcentrum een café onder het 7Cafe-merk. Singapore is het eerste land buiten Japan dat het exclusieve 7-Premium-assortiment aanbiedt, dat onder andere uit Japanse chocoladecakes en geroosterde knoflook bestaat.
Bron: insideretail.asia 

Frankrijk: Lidl grote winnaar bij laatste supermarktcijfers
Lidl is volgens statistieken van Kantar de grote winnaar van de Franse supermarktsector. De discountketen zag een toename van 50 basispunten in zijn omzetwaarde. In de periode van 13 mei tot 9 juni kwam Lidl daarmee op een marktaandeel van 5,9%. In deze periode wist Lidl 460.000 nieuwe klanten aan te trekken. Volgens Kantar heeft Lidl sinds het begin van dit jaar geleidelijk aan steeds meer klantenverkeer gekregen, waarbij nieuwe klanten ook naar de keten terug blijven komen.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Costcutter vernieuwt bestel-app
Costcutter Supermarkets Group heeft zijn mobiele app ActivMobile vernieuwd. Retailers kunnen met de app eigen bestellingen samenstellen. De nieuwe versie van de app heeft een aantal nieuwe functies, zoals een mogelijkheid voor planogrammen, een actueel verzamelde nieuwsberichten en een agenda met meldsysteem. Sean Russell van Costcutter Supermarkets Group: "Veel van onze retailers werken met verschillende locaties en zijn continu onderweg. Daardoor hebben ze niet altijd toegang tot een desktop PC om bestellingen te plaatsen via ons ActivHub & OC-systeem. Daarom hebben we de ActivMobile- app vernieuwd, zodat ze nu ook bestellingen kunnen plaatsen via de eigen smartphone.”
Bron: talkingretail.com 

Mercadona opent eerste winkel in Portugal
Het Spaanse Mercadona heeft zijn eerste winkel in Portugal geopend. De winkel bevindt zich in de regio ​​Canidelo in de stad Vila Nova de Gaia. De openingsceremonie werd bijgewoond door de directeur van Mercadona, Juan Roig, en de onderdirecteur Hortensia Herrero. Ook waren andere leden van de raad van bestuur aanwezig, naast een aantal prominenten van de Portugese overheid.
Bron: internationalsupermarketnews.com 

Frans Muller: "Ahold-Delhaize heeft meer kennis dan Amazon en Alibaba"
Volgens CEO Frans Muller groeit het online segment van Ahold-Delhaize met 30% tot 40%. Verder zegt Muller dan een supermarktketen als Ahold-Delhaize een voordeel heeft tegenover online retailgiganten als Amazon of Alibaba, omdat de producten lokaal zijn. De directeur is verder van mening dat retailers meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor duurzaamheid en gezonde voeding, wat dan ook de reden is dat er in de VS in eigen winkels met diëtisten wordt gewerkt en dat het plastic afval actief wordt tegengegaan. Muller had onlangs een interview met NRC Handelsblad over zijn eerste jaar als CEO. "We moeten iets bijdragen," zegt Muller met het oog op volgende generaties. "Hoe gaan we ontbossing tegen? Wat doen we aan het plastic-probleem? Er is geen reden om je niet zorgen te maken, hoewel verandering tijd nodig heeft." Verder maakt Muller zich minder zorgen om de opkomst van Amazon en Alibaba. "Bedrijven zoals deze kunnen mogelijk voor onrust in de markt zorgen, maar zullen zich eerst in de supermarktsector moeten zien te bewijzen. Levensmiddelen verschillen qua retail enorm van boeken, kleding of elektronica." Volgens Muller heeft Ahold-Delhaize een sterke basis, waar hij op wil voortborduren. Ahold-Delhaize genereert op dit moment twee derde van zijn omzet aan de Amerikaanse oostkust.
Bron: retaildetail.eu 

Hema opent winkels in VS en Canada, werkt met Walmart
Hema wil onder de naam Hema Amsterdam aan de slag in de Amerikaanse en Canadese markt. Het Nederlandse bedrijf is daarom een samenwerkingsverband aangegaan met Walmart. Binnenkort zijn Hema-producten via Walmart,com beschikbaar. In Canada wordt gewerkt met een lokale partner om zelfstandige winkels te openen en om afdelingen te openen binnen Walmart-locaties. "De uitbreiding naar Noord-Amerika is een historische stap voor Hema, gezien de Hema-oprichters Leo Meyer en Arthur Isaac honderd jaar geleden voor het eerst in Noord-Amerika met winkels met eenheidsprijzen in aanraking kwamen", aldus Hema-CEO Tjeerd Jegen. Volgens de directeur past de samenwerking perfect bij de internationale groeistrategie van Hema, waarbij in het buitenland wordt uitgebreid door middel van online kanalen en partnerschappen. De naam "Hema Amsterdam" moet zowel meer onderscheidend vermogen geven als de Nederlandse achtergrond benadrukken. 
Bron: nltimes.nl 

VS: i-wireless introduceert Kroger Wireless 
i-wireless, LLC heeft de introductie aangekondigd van het nieuwe merk Kroger Wireless. Kroger Wireless biedt wireless producten aan in meer dan 2.200 Kroger vestigingen. Dit betreft onder andere SIM kits, telefoonkaarten en andere telecomproducten. De draadloze oplossingen van Kroger werken met het landelijke Sprint-netwerk. “Sprint is erg verheugd over de samenwerking met Kroger," aldus onderdirecteur Scott Kalinoski van Sprint Wholesale. “De introductie van Kroger Wireless is een geweldige toevoeging aan onze jarenlange samenwerking met i-wireless als de provider van landelijke draadloze netwerk.” 
Bron: newswire.com 

VS: Mercato sluit financieringsronde af
Mercato, een online bestel- en bezorgplatform voor zelfstandige supermarkten, heeft onlangs een financieringsronde afgesloten. De financieringsronde werd geleid door het investeringsbedrijf Greycroft, dat zich heeft gespecialiseerd in online retail. Door de nieuwe kapitaalinjectie kan Mercato een strategie uitvoeren, waarbij naar nieuwe markten door heel de VS wordt uitgebreid. Ook wordt het geld gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe technologie en dienstverleningen, waarmee zelfstandige supermarkten beter online kunnen concurreren. Volgens Ian Sigalow, de medeoprichter van Greycroft, is het succes van Mercato gebaseerd op twee factoren, namelijk de eigen technologie en de unieke capaciteiten om aan de behoeftes van zelfstandige supermarkten tegemoet te komen. “We geloven in de gedisciplineerde visie van het bedrijf, het sterke management en de enorme marktmogelijkheden. We zien ernaar uit om met Mercato samen te werken, nu het team verder gaat met de uitbreiding naar nieuwe markten binnen de VS.”
Bron: businesswire.com 

VS: Retail-groep wil onderzoek naar Amazon en Google
De Retail Industry Leaders Association (RILA), een Amerikaanse branchevereniging voor retail die onder andere Walmart en Target vertegenwoordigt, wil dat er kritisch wordt gekeken naar online giganten als Amazon en Google. Er wordt daarom een oproep gedaan op de Amerikaanse mededingingsautoriteit om te kijken naar de invloed die deze bedrijven hebben op het online marktsegment. Volgens de RILA hebben Amazon en Google veel invloed over hoe producten online kunnen worden opgezocht. Zodoende zouden deze bedrijven met gemak kunnen bepalen in hoeverre bepaalde productinformatie de consument bereikt. Onlangs werd al bekend gemaakt dat de mededingingsautoriteit onderzoek ging doen naar onder andere Amazon met betrekking tot zorgen over oneerlijke concurrentie.
Bron: retaildive.com 

VS: Target opent meer winkels bij college-campussen
Target is van plan om drie nieuwe winkels volgens een klein format te openen bij universiteiten. De winkels zijn specifiek gericht op de behoeftes van de student. Deze herfst opent Target een winkel met een oppervlak van 1.858 vierkante meter bij de universiteit van Kentucky, een vestiging met een oppervlak van 2.043 vierkante meter bij Michigan State University en een locatie van 1.950 vierkante meter bij universiteit van Washington in Seattle.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Walmart opent grootste logistieke centrum voor afhalen en bezorging
Walmart gaat op 8 juli zijn grootste distributiecentrum openen voor online thuisbezorging en click & collect. De faciliteit is opgezet in Lincolnwood, Illinois. Tijdens de openingsdag houdt Walmart een rondleiding door de faciliteit van iets meer dan 3.700 vierkante meter. De afhaaldienst is te gebruiken via de Walmart Grocery App. Hierop kan ook worden gekozen voor thuisbezorging van boodschappen. Als een bestelling is geplaatst voor click & collect, verzamelt een orderpicker van Walmart de producten binnen het distributiecentrum. De consument geeft aan wanneer de bestelling zal worden afgehaald, waarna de Walmart-medewerker de bestelde boodschappen in de auto van de klant plaatst. De thuisbezorging van online bestelde producten vindt min of meer op dezelfde manier plaats, hoewel een extern bedrijf verantwoordelijk is voor het leveren van de boodschappen vanaf het afhaalpunt tot bij de consument.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: UFCW keurt stakingsacties in Portland goed
Vakbondsleden bij winkels van Albertsons, Safeway, Fred Meyer en QFC in Portland, Oregon hebben bijna unaniem ingestemd met de goedkeuring van stakingsacties. Albertsons en Kroger hebben hier nu mogelijk te maken met een situatie zoals die van Zuid-Californië, waar eerder al soortgelijke acties tegen de ketens werden goedgekeurd. De i in Portland gevestigde vakbondsafdeling United Food and Commercial Workers Local 555 gaf aan dat stemmingen over mogelijke stakingsacties in de komende weken ook in andere regio's rondom Oregon worden georganiseerd. De Albertsons- en Safeway-winkels zijn in beheer van Albertsons Cos., terwijl QFC en Fred Meyer aan Kroger toebehoren. Vorige maand werd door zeven UFCW-afdelingen in Zuid-Californië ook al over stakingsacties gestemd. De 60.000 werknemers die bij de afdelingen zijn aangesloten stemden toen voor de autorisatie van mogelijke stakingsacties. Net als bij Portland zijn de vakbondsafdelingen in Zuid-Californië van mening dat Albertsons en Kroger niet mee willen werken aan de eisen met betrekking tot salaris en arbeidsomstandigheden van de vakbonden.
Bron: winsightgrocerybusiness.com 

VS: zorgen om kostenbesparingen bij Kroger
Kroger heeft in het afgelopen jaar voor meer dan $1mld (€880mln) aan kosten weten te besparen. Het kapitaal dat op deze manier is verkregen wordt nu gebruikt voor het renoveren van oudere winkels, het verminderen van prijzen en voor het stimuleren van online omzet. Sommige aandeelhouders maken zich zorgen over dat de kostenbesparingen ten koste zouden gaan van de kwaliteit van de winkelervaring bij Kroger. “Er zijn maar zoveel gebieden waarbinnen je op kosten kunt besparen, voordat je de service van de winkels begint aan te tasten", aldus Rich Cagney uit Lancaster, die na een dienstverband van 33 jaar bij Kroger in 2001 met pensioen ging. "In de winkel waarin ik werkzaam was, kan ik nu de hele winkel rond lopen en slechts een paar medewerkers tegenkomen.”
Bron: wcpo.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven