Groentengroothandel Degen uit Keulen tevreden met huidige beschikbaarheid

"Goede vraag naar Duitse bladsla en wortelen"

Lokale bladsla en groenten worden nu in de zomer in aanzienlijke hoeveelheden verhandeld. Ook bij de stand van familiebedrijf Gemüse Degen op de Groothandelsmarkt in Keulen bepalen verse kroppen sla en lokaal geteelde groenten de handel. "De zomer is zonder twijfel ons hoogseizoen", bevestigt Christoph Degen, één van de jongste gezichten op het groothandelsterrein.

Ga hier direct naar de complete fotogalerij van de Groothandelsmarkt.

Rond deze tijd van het jaar is vooral de sla uit Duitse teelt bijzonder populair, ziet de jonge handelaar. "Momenteel kunnen we iedere sla uit Duitse teelt goed verkopen of het nu Romana, kropsla of bonte sla is zoals Lolo Bionda en Lolo Rosso. Gelukkig zijn de lokale telers tot nu toe nog niet enorm door hagel getroffen en zijn er momenteel voldoende lokale producten op de markt verkrijgbaar“, aldus Christoph. De prijzen bevinden zich momenteel op een normaal niveau, hoewel de lokale sla tijdens het hoofdseizoen "naar verhouding erg voordelig is.“


Christoph Degen runt het gelijknamige familiebedrijf sinds een jaar met veel passie.

Bospenen uit de Pfalz momenteel zeer populair
Naast het rijkelijke aanbod aan slasoorten handelt het bedrijf ook veel in blad- en wortelgroenten. Momenteel worden onder andere radijs, prei en wortelen in erg grote volumes bij de stand verkocht, ziet Christoph. "Radijs en prei nemen we meestal uit de Pfalz af. Het assortiment wordt aangevuld met Belgische producten. Ook bospenen uit de Pfalz zijn reeds sinds enkele weken verkrijgbaar. Parallel aan het continu groeiende aanbod kopen onze klanten ook bij dit product al aanzienlijke hoeveelheden.“


Een vrachtwagen van de groentengroothandel: de hoofdafnemers van het bedrijf bestaan uit weekmarkthandelaren, gastronomieleveranciers en boerderijwinkels in het Rhein-Ruhrgebied.

Driedelige klantenkring
Nadat hij reeds enkele jaren binnen de groentengroothandel van zijn ouders actief was, werd de overname in april afgelopen jaar een feit. Maar ondanks de nieuwe man aan het roer blijft de belangrijkste activiteit van het traditionele familiebedrijf hetzelfde. "We doen ons best om gastronomieleveranciers, boerderijwinkels en weekmarkthandelaren in de wijde regio van verse en indien mogelijk lokale groenten te blijven voorzien“, zegt de handelaar afsluitend.

Voor meer informatie:
Gemüse Degen
Inh. Christoph Degen
Marktstr. 10
50968 Köln
Tel.: 0221 / 375958
Fax: 02232 / 962112
E-mail: info@gemuesedegen.de  
www.gemuesedegen.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven