Costa Rica: wegblokkades zetten ananassector op verlies

Ananastelers en de Kamer van Exporteurs in Costa Rica verzoeken de overheid de wegblokkades op te heffen, die de afgelopen dagen in het land zijn ontstaan. 52% van de Costa Ricaanse ananas wordt geteeld in San Carlos, in het noorden van het land, en de blokkades in deze regio veroorzaken grote verliezen.

In de nacht van 1 op 2 juli greep de politie in en werden er verschillende snelwegen ontruimd, zodat deze op dinsdag 2 juli weer gebruikt konden worden. 's Ochtends werd er echter alweer een nieuwe wegversperring gemeld.

Volgens Abel Chávez, voorzitter van de Nationale Kamer van Ananastelers en -Exporteurs, hebben de meest recente blokkades gevolgen voor 1,2 mln dozen fruit en hebben ze geleid tot economische verliezen van zes mln dollar (€5,3 mln).

Als deze situatie aanhoudt, geeft Chávez aan, zullen de fruitverpakkingsbedrijven moeten sluiten. Dit zou gevolgen hebben voor 300.000 families die afhankelijk zijn van dit werk. CADEXCO maakt melding van verliezen van tien mln dollar (€ 8,9 mln) per dag, als gevolg van de blokkades van de afgelopen dagen.

 

Bron: costaricanoticias.cr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven