Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zakje van Hazel bij de vijgen verlengt houdbaarheid

Het Californische vijgenseizoen is in volle gang. De eerste Black Mission vijgen - oftewel het Breba gewas-  is bijna oogstrijp. Het belangrijkste gewas begint eind juli, maar ook andere rassen beginnen binnenkort. De hevige regen waar Californië tijdens de late lente last van had, was goed voor de vijgenbomen en als gevolg daarvan is de kwaliteit uitstekend volgens telers. 

Casey Hollnagel van Vertical Foods: "Voor ons in Fresno en Madera liep het eerste vijgenseizoen, het Breba gewas, van 15 tot 30 juni. Het was een erg kort seizoen en het was een goed seizoen. Alle regen, die in de lente in Californië viel, zorgde voor een mooi, zwaar Breba gewas. Ondanks de late start van het seizoen zagen we goede formaten, hoeveelheid en kwaliteit. De markt was sterk, met goede prijzen."

"We verwachten binnen ongeveer vier weken ons belangrijkste Black Mission seizoen te beginnen. We krijgen ons groene vijgenseizoen ook binnenkort met onze bio-Calimyrna vijgen die rond 15 juli beginnen, gevolgd door Kadotas op 1 augustus. Het Climyrna seizoen duurt zo'n twee weken voordat we overstappen op Kadota."

Innovatie van Hazel Technologies wordt gebruikt
Nu het vijgenseizoen nadert geeft Hollnagel aan dat Vertical Foods een nieuwe technologie gaat gebruiken die ontwikkeld werd door Hazel Technologies. Het gaat om een zakje met een substantie dat bij de producten geplaatst wordt terwijl ze opgeslagen of verladen worden. Dit helpt de producten verser en langer houdbaar te houden.

"We kijken uit naar ons tweede Black Mission seizoen wanneer we de nieuwe innovatie van Hazel Technologies zullen gebruiken. Onze eigen testen hebben aangetoond dat het het rijpingsproces vertraagt en leidt tot een langere houdbaarheid. We zijn enthousiast dit verder uit te werken en hopelijk maken we een verschil voor onszelf en onze klanten."

Vijgenteelt in een heg
Vijgentelers als Vertical Foods zoeken manieren om de teelt te verbeteren. Hollnagel vertelt dat het bedrijf begonnen is om vijgenboom als heg te telen, waardoor de boomgaard op een blauwe bessenplantage lijkt. Hij vindt dat de sector zich constant moet ontwikkelen om concurrerend te blijven.

"We testen een aantal verschillende teeltmanieren op de bedrijven die we managen. Door te snoeien en onze bestaande vijgenbomen  als heg te laten groeien, houden we ze dichter bij de grond. Dit maakt de vijgenteelt productiever en verlaagt de arbeidskosten omdat we efficiënter kunnen oogsten en geen ladders hoeven te gebruiken. We zullen geleidelijk aan uitbreiden door de komende jaren de resultaten te monitoren."

"De vijgensector verandert en zal er over 5 jaar heel anders uitzien. Met stijgende kosten, vooral wat arbeid betreft, moeten we manieren zoeken waarmee we beter kunnen concurreren en lagere kosten hebben."

Voor meer informatie:
www.verticalfoodsllc.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven