Lidl in gesprek om sinaasappelen uit de Algarve buiten Portugal aan te bieden

Volgens de in de Algarve gevestigde sinaasappelteler Cacial zouden Lidl supermarkten buiten Portugal wellicht binnenkort sinaasappelen uit de Algarve kunnen gaan verkopen. "We werken samen met Lidl om onze sinaasappelen te gaan exporteren," vertelt de directeur van Cacial, Horácio Ferreira.

Ondanks de interesse heeft Lidl geen toezeggingen gedaan over wanneer ze sinaasappelen uit de Algarve gaan verkopen in het buitenland. De supermarkt exporteert op dit moment al een aantal andere Portugese producten naar zijn winkels in het buitenland, zoals rocha peren, rood fruit en Alcobaça appelen.

In 2018 alleen verkocht Lidl al 15.000 ton Portugese groenten en fruit in zijn supermarkten in Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Ierland, Luxemburg, het VK en Polen. De sinaasappelen, die door Lidl in Portugal worden verkocht, worden geleverd door Cacial.

“Ze zijn een enorm belangrijke partner die onze supermarkten van sinaasappelen, mandarijnen en citroenen voorzien," zegt Pierre Silva, het hoofd groenten- en fruitinkoop van Lidl in Portugal. Cacial heeft in de laatste vijf jaar 41.500 ton citrus aan Lidl geleverd, waarvan 35 % door de ketens van de supermarkt in het noorden van Portugal.

Volgens portugalresident.com werken de twee partijen al tien jaar samen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven