MotracLinde

Tonny Koster van Scelta Products wint HeftruckCup 2019

Afgelopen zaterdag 29 juni heeft Tonny Koster van Scelta Products B.V. uit Kruiningen de Nederlandse HeftruckCup 2019 gewonnen. In een spannende finale was hij de andere deelnemers net te snel af. De HeftruckCup werd gehouden bij MotracLinde in Zwijndrecht. Ondanks de tropische temperatuur waren veel heftruckchauffeurs afgekomen op dit evenement.

(v.l.n.r.) Arno Leegwater, Tonny Koster en Peter de Bruin

De deelnemers toonden hun snelheid en behendigheid op afwisselend een heftruck en reach-truck in twee voorrondes en op het finaleparcours. Ook werd hun kennis over de heftrucks gemeten met een theorieronde. Dit jaar bestond het wedstrijdparcours uit diverse ‘bandenspellen’. Uiteraard werd in ieder spel gelet op veiligheid: dragen van veiligheidsschoenen en gordel en juiste uitvoer van handelingen in de heftruck.

Precisie en snelheid
Het thema van dit jaar was ‘banden’. De chauffeurs moesten in de voorronde 2 spellen uitvoeren waarbij ze  met grote precisie meerdere banden moesten verplaatsen of op een bok moesten plaatsen waarbij het evenwicht een zeer lastige factor was. Het eerste spel, verplaatsen van de banden, gebeurde met een heftruck. Het evenwichtsspel werd uitgevoerd met een reachtruck.

Finale
De acht beste deelnemers (gemeten over de voorrondes en theorieronde samen) namen het tegen elkaar op in de finale. De extra moeilijkheid dit jaar was dat het parcours met zowel een heftruck als een reachtruck gereden moest worden. Het spel bestond uit het oppakken van banden, waarna deze op de juiste manier om een velg gehangen moest worden. De velgen waren op diverse hoogten bevestigd op gitterboxen. Tonny Koster bleek tijdens de finale niet te evenaren en was de snelste op het parcours. Voor Tonny betekent dit zijn tweede winst op rij.

De uitslag:
1e plek: Tonny Koster, Scelta Products B.V.
2e plek: Peter de Bruin, De Oliebron
3e plaats: Arno Leegwater, Fetim BV

Tonny, Peter en Arno zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale StaplerCup in Duitsland later dit jaar.

Voor meer informatie:
MotracLinde
Tel: +31 (0)88 7377800
marketing@motraclinde.nl
www.motraclinde.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven