Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nedupack Thermoforming

Alleen nog gerecycled plastic in verpakkingsemmers voor groenten

Vanaf nu zijn alle verpakkingsemmers voor de groenten van Tommies gemaakt van volledig gerecycled materiaal. Een nieuw concept met veel duurzame voordelen, ontwikkeld door verpakkingsspecialist Nedupack Thermoforming.

Een eenvoudige rekensom. De nieuwe verpakkingsemmer voor de groenten van Tommies is vijf gram lichter dan de oude emmer. Deze emmer van de innovatieve groenteteler Greenco gaat dit jaar zes miljoen keer over de toonbank. Zes miljoen keer maal vijf gram is dertigduizend kilo minder plastic. Maar de echte vooruitgang komt doordat alleen nog maar gerecycled plastic wordt gebruikt voor de nieuwe verpakkingsemmer. Dankzij 100 % recycling komt een duizelingwekkende hoeveelheid plastic niet langer in omloop. 

Grondstoffen behouden
Verpakkingsspecialist Nedupack heeft de bijzondere emmer samen met groenteteler Greenco ontwikkeld voor de snoep-varianten van tomaatjes, komkommers en paprika’s. “Het was een mooie uitdaging voor ons, die we graag zijn aangegaan” blikt Remco Brouwer, salesmanager van Nedupack Thermoforming terug.

Yvonne van Lier, hoofd marketing van Greenco: “Met deze nieuwe verpakkingen zetten we vol in op de recycling van plastic omdat wij vinden dat je waardevolle grondstoffen moet behouden en niet moet afbreken.” Daarmee volgt Greenco het advies van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

Eén voor één
Het is geen kleine stap geweest. Voor de tomatenteler zijn verpakkingen een onmisbare jas voor de versproducten. “Daar hangt veel van af,” legt Yvonne van Lier van Greenco uit. “Met onze verpakkingen presenteren we niet alleen onze tomaatjes aan de klanten, verpakkingen houden diezelfde tomaatje vers en voorkomen schade tijdens het transport.”

Verpakkingsspecialist Nedupack heeft Greenco stap voor stap begeleid naar de juiste keuze. Remco Brouwer: “We zijn uitgekomen op 100 procent gerecycled plastic: het zogenaamde rPET-materiaal. Als je af wilt van standaardplastic, dan levert rPET de grootste groene voordelen op van alle mogelijkheden. Meer nog dan bij karton. Doordat de emmer lichter is, wordt ook nog eens energie bespaard tijdens het transport. Het is een groene optelsom van duurzame voordelen.”

Voor meer informatie:
Nedupack Thermoforming BV Nederland
Innovatie 3
69212 RN Duiven
Tel: +31 (0)264 950575
info@nedupack.nl

Greenco
Tel: +31 (0)174 612520
info@greenco.nl

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven