Verdachte 'kocht' handelswaar ter waarde van €480.000 in Cuenca

Spanjaard aangehouden voor oplichten knoflook- en uientelers

De Spaanse Guardia Civil heeft een 51-jarige man uit Almería gearresteerd voor het oplichten van telers in Cuenca. Via een bedrijf in Atarfe (Granada) kocht hij voor een waarde van €480.000 knoflook en uien van hen met niet-betaalde promesses.

De man wordt zowel beschuldigd van oplichterij als van verduistering. Hij wordt ook verdacht van het oplichten van de transportbedrijven die hij inhuurde voor het vervoer van de knoflook en uien. Deze bedrijven heeft hij namelijk evenmin iets betaald. Ook zou hij 829 pallets, waarop de producten vervoerd werden en die een waarde van meer dan €94.500 vertegenwoordigden, hebben verduisterd. Daarnaast betaalde de verdachte de huur niet van het magazijn dat hij gebruikte als uitvalsbasis en betaalde hij zijn werknemers niet uit.

Na een klacht van de eigenaar van een transportbedrijf in Fuente Vaqueros, wegens het niet betalen van de portokosten die hij had gemaakt voor een bedrijf in Atarfe dat zich bezighield met de groothandel in groenten en fruit, ontdekte de politie dat er nog veel meer mensen slachtoffer waren geworden van dit bedrijf. Vervolgens werd er actie ondernomen.

 

Bron: eldigitaldealbacete.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven