Nog steeds trauma's over het feit dat je je broccoli op moest eten?

Lekker bakje broccoli-koffie?

Het concept van broccoli-koffie werd in Australië ontwikkeld door de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization and Hort Innovation. John Lloyd van Hort Innovation: "Met de stijgende trend van gezond eten zoeken Australische telers naar manieren om hun producten te diversifiëren en afval te verminderen om aan de consumentenvraag te voldoen. Onderzoek toont aan dat de gemiddelde Australiër nog steeds niet voldoende groenten per dag eet en dat opties als broccoli-poeder daarbij zouden kunnen helpen."

Broccoli-koffie is in de basis gewone koffie met een paar schepjes broccoli-poeder erin. Deze broccoli-poeder is een gedehydrateerd poeder die gemaakt wordt uit broccoli-roosjes die te lelijk zijn om af te zetten.

De groente, die ongebruikt zou blijven, wordt bewerkt tot poeder om te dienen als supplement. Slechts twee dessertlepels van dit poeder bevatten de voedingswaarde van een volledige groentemaaltijd.

Bron: masala.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven