Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ocean Spray maakt gebruik van Uber Freight

Ocean Spray is een coöperatie bestaande uit 700 cranberrytelers, die tezamen jaarlijks meer dan 220 mld cranberry's produceren die in wel 1.000 verschillende producten worden verwerkt. Onlangs maakte de coöperatie bekend dat Uber Freight momenteel één van haar top vijf vervoerders is en in 2018 meer dan 1.500 vrachten heeft verladen.

Veel van de leden van Ocean Spray zijn familiebedrijven en volgens directeur Bobby Chacko is het benutten van technologieën om te innoveren om deze bedrijven gereed te maken voor de toekomst één van de kerntaken van de coöperatie. Een doordachte, efficiënte toeleveringsketen is een belangrijk onderdeel van deze strategie. 

Het digitale handelsplatform van Uber Freight stelt verladers in staat om vrachtruimte bij kleine vervoerders te vinden en deze snel te boeken zonder te hoeven onderhandelen over de prijs. Vorig jaar leverde Uber Freight een bruto-omzet van meer dan €327 mln op en onlangs kondigde het platform aan uit te breiden naar Europa. Ondanks dat Uber Freight  een vrij onbelangrijk onderdeel van Uber Technologies is, zal het de komende vier jaar naar verwachting een snelle groei doormaken. Analisten schrijven dat zij verwachten dat Uber Freight tussen 2018 en 2023 jaarlijks met 85% zal groeien en in 2021 een waarde van €3,5 mld zal hebben bereikt. 

Earl Larson, vicevoorzitter van Ocean Spray: "Deze sector is afhankelijk van de capaciteit op deze markt en de omstandigheden die verladers de laatste jaren hebben dwarsgezeten. We proberen het voortouw te nemen met opkomende trends en oplossingen om vrachtruimte te vinden.

Na de oogst worden de cranberry's binnen 24 uur van de teler naar een Ocean Spray-faciliteit gebracht, legt Larson uit. "Hoewel er geen voorgeschreven deadline is met betrekking tot het vervoer vanaf de teler geldt: hoe sneller hoe beter," vervolgt Larson. 

"We willen de keuze hebben uit vervoerders," voegt hij eraan toe. "Uber Freights heeft bewezen over de methodes en technologie te beschikken om resultaten te leveren, dat wil zeggen tijdige levering  tegen de juiste prijs."

Volgens een artikel op finance.yahoo.com is de technologie van Uber Freight naadloos geïntegreerd in het transport management systeem van Ocean Spray zodat de transportplanners de manier waarop zij vracht aan vervoerders aanbieden niet hoeven aan te passen om gebruik te kunnen maken van Uber Freight. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven