JBT en SafeTraces bundelen krachten om voedselveiligheid en traceerbaarheid te verbeteren

JBT en SafeTraces hebben aangekondigd samen te gaan werken om een baanbrekende, gepatenteerde DNA-gebaseerde technologie in de oplossingen van JBT te integreren. 

Deze strategische alliantie is gericht op het implementeren van de voedselveiligheids- en traceerbaarheidstechnologie van SafeTraces in de foodtech-apparatuur van JBT, waaronder oplossingen voor vers gesneden AGF, coatingapparatuur, zodat ontsmettingsprocessen snel geverifieerd kunnen worden en voedselmaterialen op itemniveau kunnen worden getraceerd. In plaats van dagen of zelfs weken te  moeten wachten, bieden deze geïntegreerde oplossingen de voedselverwerkende sector binnen enkele minuten bruikbare uitslagen met betrekking tot de voedselveiligheid en dit zal de manier waarop voedsel wordt verwerkt ingrijpend veranderen.

Volgens de United States Public Interest Research Group (U.S. PIRG) is het aantal voedselgerelateerde terugroepacties in de VS tussen 2013 en 2018 met 10% gestegen. De Grocery Manufacturers Association (GMA) schat dat iedere terugroepactie €8,8 mld aan directe kosten veroorzaakt, exclusief de kosten die betrekking hebben op de langetermijnschade aan het merkimago van voedselproducenten. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft de voedselverwerkende sector meerdere keren opgeroepen om nieuwe technologieën en innovaties te omarmen om haar toeleveringsketen veilig te stellen en om een effectieve traceerbaarheid van voedingsmiddelen van 'veld tot vork' te garanderen.

JBT streeft naar voortdurende innovatie door gedifferentieerde en gepatenteerde technologieën toe te passen om te kunnen beantwoorden aan de behoeften van voedselverwerkende bedrijven. Het werkt voortdurend aan het verbeteren van bestaande oplossingen en ontwikkelt nieuwe oplossingen door nauw samen te weken met haar klanten om aan hun veranderende eisen te kunnen blijven voldoen.  

“Voedselveiligheid en traceerbaarheid zijn grote trends die de markt de komende jaren zullen transformeren," zegt Carlos Fernandez van JBT. "Consumenten hebben steeds meer waardering voor voedselbedrijven die meer transparantie bieden over de manier waarop hun producten worden geproduceerd en laten bedrijven die dit niet doen links liggen. SafeTraces heeft een baanbrekende technologie ontwikkeld die vele toepassingsmogelijkheden binnen onze sector kent. We zijn dan ook erg enthousiast om met dit bedrijf samen te werken om onze klanten deze doorbraak aan te kunnen bieden."

"Traceerbaarheid op itemniveau is de heilige graal van brongarantie en een snelle verificatie van ontsmettingsprocessen is de heilige graal op het gebied van veiligheidsgarantie," zegt Anthony Zografos, oprichter van SafeTraces. "Wij zijn het eerste bedrijf dat een technologie heeft ontwikkeld die haalbaar en schaalbaar is en klanten duidelijke voordelen biedt. De samenwerking met een gerenommeerde marktleider zoals JBT is een geweldige kans om de hele wereld kennis te laten maken met onze technologie."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven