Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijkse groentenverwerker efko investeert € 22 mln in nieuwe fabriek

Groenten- en fruitaanbieder efko uit Oberösterreich bouwt in Guntramsdorf (district Mödling) een nieuwe fabriek. Daar zullen onder andere kant-en-klare salades geproduceerd worden. efko investeert 22 miljoen euro in de nieuwe standplaats. Het efko-hoofdkantoor bevindt zich in Eferding, eveneens in Oberösterreich. In Guntramsdorf richt het bedrijf nu een fabriek op voor het 100 procent dochterbedrijf Vitana, waarvan het hoofdkantoor in Wenen gevestigd is. Vitana produceert verse sla en groenten convenience producten voor de levensmiddelenhandel evenals voor de gastronomie groothandel.


Zo moet de Vitana-fabriek er uit komen te zien, die in 2021 in Guntramsdorf (Niederösterreich) in gebruik zal worden genomen. 

"De nieuwe fabriek ligt aan een centraal logistiek punt met optimale aansluiting op het verkeersnetwerk. In combinatie met onze flexibele logistiek maakt dit het voor ons mogelijk om de gehele Oostenrijkse markt dagelijks van verse producten te voorzien“, zei efko-directeur Klaus Hraby in het branchemagazine Cash. 


Het hoofdkantoor van efko Frischfrucht und Delikatessen in Eferding.

Gebouw zal in 2021 in gebruik worden genomen
De start van de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe Vitana-fabriek staat in het voorjaar van 2020 gepland, deelde het bedrijf in een persuitzending mee. In 2021 zal de vestiging dan in gebruik worden genomen. Vitana verwerkt jaarlijks circa 12.600 ton sla en verse groenten. Vanuit de vestiging Wenen is men in staat om heel Oostenrijk van verse levensmiddelen te voorzien, valt te lezen op de website van het bedrijf. 108 medewerkers produceren circa 360 producten voor de levensmiddelenhandel en de gastronomie groothandel. In 2018 behaalde het bedrijf een omzet ter hoogte van circa 21 miljoen euro.

Bron: ORF.at

Voor meer informatie:
efko Frischfrucht und Delikatessen GmbH 
Hinzenbach 38 
4070 Eferding l Österreich
tel: +43 (0)7272 / 4285 – 614 
fax: +43 (0)7272 / 4285 – 690
E-mail: frischdienst@efko.at    
www.efko.com     

Vitana Salat- und Frischeservice GmbH
1230 Wien (Großgrünmarkt)
Laxenburger Str. 365/Halle A5
T +43 1 6167 186-0
F +43 1 6167 186-19
bestellung@vitana.at
www.vitana.at 

Publicatiedatum: